- Krem.no - https://krem.no -

Sommerlette sitronmuffins

Sommerlige muffins 

Sommerlette sitronmuffins er rett og slett halve oppskriften av denne Luftige langpannekaken med sommerens bær. Den er laget kun med to egg og røra passer akkurat til et brett muffins (altså 12 stk). 

Har du lyst på andre smakskombinasjoner kan du erstatte sitronsaft med melk, og tilsette for eksempel hakket sjokolade, bringebær eller blåbær. 

Før du setter i gang, et tips: For å unngå at de lekre småkakene blir sprettballer, vend det tørre inn med forsiktighet (ikke kjør mikseren på bånn pinne, bruk heller en ballongvisp eller en slikkepott). Målet er å bevare luften i eggedosisen og ikke røre for mye. 

OBS – Disse er syrlige på smak! Om du ikke ønsker å ha de så syrlige, bytt ut halvparten av sitronsaften med melk

Luftige sitronmuffins
2 egg
1.5 dl sukker
1 ts bakepulver
1  ts vaniljesukker
2.5 dl hvetemel
50 g smør, smeltet
Saften av en sitron (ca 1. dl) (eller 0.5 dl sitronsaft og 0.5 dl melk)
Revet skall av en sitron

Melis, litt gul farge, sitronsaft og vann til glasur

Slik gjør du:
1. Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
2. Sikt inn det tørre vekselvis med smeltet smør. Rør inn revet skall av sitron og sitronsaft til slutt.
3. Hell røra i muffinsformmer (fylles trekvart fulle).
4. Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.

Muffins med sitronsmak rører du sammen på få minutter. Denne oppskriften holder til 12 stykker og er laget kun med 2 egg.


Det enkleste er å bruke en spørytepose for å fordele den rennende røra jevnt. Om du ikke har sprøytepose, bruk bare en skje. 

Glasuren er rørt sammen med melis, litt sitronsaft, vann og gul farge. Blomstene jeg har pyntet med er markjordbærblomster. Muffinsen kan fryses, da helst uten glasur.