Sommerlige muffins
Har du lyst på andre smakskombinasjoner kan du erstatte sitronsaft med melk, og tilsette for eksempel hakket sjokolade, bringebær eller blåbær.
Før du setter i gang, et tips: For å unngå at de lekre småkakene blir sprettballer, vend det tørre inn med forsiktighet (ikke kjør mikseren på bånn pinne, bruk heller en ballongvisp eller en slikkepott). Målet er å bevare luften i eggedosisen og ikke røre for mye.
OBS – Disse er syrlige på smak! Om du ikke ønsker å ha de så syrlige, bytt ut halvparten av sitronsaften med melk
2 egg
1.5 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2.5 dl hvetemel
50 g smør, smeltet
Saften av en sitron (ca 1. dl) (eller 0.5 dl sitronsaft og 0.5 dl melk)
Revet skall av en sitron
Melis, litt gul farge, sitronsaft og vann til glasur
Slik gjør du:
1. Pisk sammen romtempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
2. Sikt inn det tørre vekselvis med smeltet smør. Rør inn revet skall av sitron og sitronsaft til slutt.
3. Hell røra i muffinsformmer (fylles trekvart fulle).
4. Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.
|
|
|
|