Luftig langpannekake med sommerens bær

Luftig langpannekake med sommerens bær

Picture

Lettvint og frisk sommerkake

Det bugner av frukt og bær både i hage og butikker og hvorfor ikke putte noen av dem i en enkel og lettvint kake? 
Dette er en luftig, frisk og sommerlig kake laget som en røre og stekt i den dypeste av de kvadratiske platene som følger med ovnen. Den blir ikke særlig høy og er derfor stekt på kort tid. Frukt og bær drysses på rett før steking. Perfekt til en kaffe-rast i skyggen, gjerne med et lite melis-dryss på toppen. 

4 egg
3 dl sukker
2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
100 g smør smeltet
1 ½ dl melk
5 dl hvetemel

Bær etter ønske

Slik gjør du:
1. Pisk sammen rom-tempererte egg og sukker til en luftig eggedosis.
2.  Sikt inn det tørre vekselsvis med smeltet smør. Rør inn melken til slutt.
3. Hell røra i en dyp langpanne (min måler ca. 40 x 35 cm)
4. Dryss på bær, som for eksempel solbær, rips, bringebær eller blåbær.
5. Stekes på 200 grader i ca. 15 minutter.

Picture

Picture

Picture

Picture

7 Kommentarer
  • akram
    Svar
    Skrevet på04:27, 6. august 2014
  • Ann C.
    Svar
    Skrevet på10:20, 6. januar 2018

    Denne kaka ser veldig fristende ut, selv nå på mørkeste vinteren. Kanskje spesielt nå, når man lengter til lysere tider.
    Du skriver at kaka blir lav. Tror du det vil funke greit å øke mengden røre for å få den høyere? Eller har du en oppskrift på en annen, høyere kake?
    Bør frosne bær tines, eller går det bra å bruke frosne? Jeg har litt rips og blåbær i fryseren fra i sommer 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:30, 6. januar 2018

      Hei Ann C – du kan gjerne doble oppskriften eller gange den opp en halv gang. Da vil den trenge lenger steketid. Alternativt – bruk en mindre form. Det beste er å bruke frosne bær – rett fra fryser.

  • christin
    Svar
    Skrevet på09:04, 22. mai 2018

    Hvordan er holdbarheten på denne kaken?
    Og tenker du den kan være god med rabarbra i stedet for bær? Bør i så fall rabarbraen sukres litt for den puttes i deigen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:43, 22. mai 2018

      Rabarbra smaker godt i denne kaken (men vil synke til bunns), strø gjerne litt sukker på toppen. Den holder i 2-3 dager.

  • Nina Gjetanger
    Svar
    Skrevet på10:55, 22. mai 2018

    Denne skal jeg bake i dag . Kan den fryses ?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:00, 22. mai 2018

      Ja, det kan den.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits