Biscotti med kardemomme og mandler

Biscotti med kardemomme og mandler

Jeg har etter hvert fått et lite knippe bicottioppskrifter her på krem, men DISSE! Disse er kanskje de beste jeg noen gang har smakt. Grunnen er de grovmalte kardemommekjernene som harmonerer SÅ perfekt med mandlene. Hele kardemommekjerner kan du nå få tak i i Norgesgruppens butikker. Du må spørre for at de skal ta det inn. Kjernene maler du grovt i en morter eller knuser med en kjevle etc. Når du skal sikte inn det tørre vil du få biter av kardemomme igjen i sikten. Disse bitene skal med i røra. Jeg valgte å skolde mandlene først, men det er slett ikke nødvending.  Jeg tipper biscotti med grovmalt kardemomme blir noe du lager igjen og igjen og igjen. De er nemlig helt avhengighetsskapende og er dessuten en perfekt gave å gi bort.

Vil du heller lage biscotti med appelsin og sjokolade?

Biscotti med kardemomme og mandler
175 g finkornet sukker (eller bruk det sukkeret du har)
2 egg
230 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
3-4 ts grovmalt kardemomme (kommer an på hvor godt du liker kardemomme..)
150 g mandler

Slik skålder du mandler:
Ha mandlene i en bolle og hell på kokende vann. La de stå en stund, ca. 10 minutter, til skallet løsner og du kan klemme mandlene ut av skallet.

Vil du heller lage biscotti med hvit sjokolade og sitron?

Slik gjør du:
1. Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker.
2. Sikt inn det tørre og rør forsiktig. Får du kardemomme igjen i sikten, putt det i røra.
3. Vend inn mandler. Prøv ikke å røre for mye.
4. Lag to stenger og fordel deigen på plate som vist på bildet. Deigen er klissete, så bruk litt ekstra mel på hendene.
5. Stek på 180 grader i ca. 25-30 minutter.
6. Avkjøl litt før du skjærer i biter og legger på plate. Bruk en god sagekniv og skjær litt på skrå, ikke press.
7. Sett inn i ovnen på 130-140 grader og tørk bitene til de er harde og helt tørre. Tar fra 35-50 minutter.

Vil du heller lage sjokoladebiscotti med mandler?

Pisk eggedosis, bland alt det tørre med en visp, sånn at hevemiddelet blir jevnt fordelt.

Sikt inn det tørre, rør forsiktig så du bevarer litt av den innpiskede luften.

Vend inn mandler og grovmalt kardemomme.

Fordel massen på et bakebrett med bakepapir. Lag to stenger.


Ta litt mel på hendene og klapp til massen så den blir litt flatere.


Etter at stengene har stekt ca en halv time, del stengene i biter og legg på brett. Tørk i ovnen på ca. 140 grader til de er helt tørre.


Biscotti fra to stenger. Dekket ett helt brett. Sååååååå godt!

5 based on 2 reviews
17 Kommentarer
  • Kristin
    Svar
    Skrevet på23:39, 19. november 2021

    Oh holy night…🤩

  • Skrevet på20:45, 20. november 2021

    Disse var fantastisk gode! Puttet oppi en pose med usaltet nøtteblanding jeg hadde liggende. Disse skal garantert lages flere ganger!

  • Skrevet på20:48, 20. november 2021

    Jeg knuste forresten kardemommekjernene med stavmikser. Fungerte helt flott.

  • Wivi Eide Walberg
    Svar
    Skrevet på12:56, 24. november 2021

    Hvordan er det å steke dobbelt m varmluft? Gleder meg til å smake disse 😋

  • Skrevet på14:46, 24. november 2021

    Det stemmer, absolutt de beste jeg også har smakt, skal prøve de andre variasjonene også. Dette blir årets venninnegaver!

  • Åse Indrøy Hansen
    Svar
    Skrevet på18:37, 29. november 2021

    Laget disse i dag, og smaken av de fantastiske nymalte kardemommefrøene, er himmelsk. Det er nesten litt sitrussmak på kjeksene.

  • Kristine Seierslund Block
    Svar
    Skrevet på08:53, 2. desember 2021

    Er man nødt til å skolde mandlene? 😊😊

  • Gry Tveten
    Svar
    Skrevet på13:42, 2. desember 2021

    Akkurat laga.. Digg!
    Husk å kjøpe 2 pk. med kardemomme ved dobbel porsjon

  • Skrevet på04:55, 22. mai 2022

    Ser nydelige ut.
    Hvir lenge kan disse lagres?trenger dem om tre uker, kan jeg lage dem nå?

  • Gunnbjørg Bakken Idland
    Svar
    Skrevet på23:19, 1. desember 2022

    Hvis du bruket malt kardemomme, hvor mange ts bør en bruke da?? Tror ikke jeg får tak i kardemommekjerner😉

  • Linda
    Svar
    Skrevet på09:42, 9. desember 2023

    Jeg kjøper kardemomme i innvandrerbutill til indisk mat, så har både sorte og grønne kardemommekjerner. Hvilken type skal jeg bruke?

  • Skrevet på17:20, 13. desember 2023

    Disse var fantastisk gode. En drøm for oss kardemommeelskere ❤️

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...