Biscotti med mandler og sjokolade

Biscotti med mandler og sjokolade

Picture

Knasende sprø, proppet med både hvit og mørk sjokolade

Knasende sprø sjokoladekaker tilsatt både hvit og mørk sjokolade. Det er bare å fylle boksen og sette på kaffen. 
Dette er andre gang jeg lager biscotti her på krem.no. Første gang lagde jeg en deig med forskjellige krydder og tørket frukt.
Du finner oppskriften her! Ettersom det er ganske mye sjokolade i denne oppskriften har jeg redusert sukkermengden noe. Syntes du det ikke smaker søtt nok, bare til sett mer om du vil.

I dag ville jeg lage en biscotti med sjokolade og valgte også å ha biter av sjokolade i deigen. Valgte halvparten hvit sjokolade og mørk sjokolade. La det være litt ekstra gode biter i deigen, slik at det blir biter av sjokolade når bitene kuttes opp. Den hvite sjokoladen smelter og blir litt karamellisert, men det gjør ingen ting – smaker kjempegodt!  

Lagde disse to ganger fordi jeg ikke helt likte konsistensen på den første deigen (den ble laget med to egg). Da jeg tilsatte ett egg til den andre gangen fikk jeg den konsistensen jeg var ute etter! (litt mindre kompakt) 

Dette er en klissete sak å jobbe med, men ta litt ekstra mel på hendene når du skal forme pølser, så går det fint.  

Vit at du kan bruke nærmest hva du vil av smak i denne deigen. Tilsett for eksempel hasselnøtter i steden for mandler, bruk litt revet appelsinskall, pistasjnøtter, tørket frukt eller noe annet du godt kan like. 

PS. Alt er filmet og lagt inn under høydepunkter på Instagram stories. Mitt navn på instagram er @kremno_elin

Biscotti med sjokolade og mandler
140 g (fint) sukker​ (eller ta det sukkeret du har)
3 egg (eller 2 store)
150 g hvetemel
75 g kakao
1 ts bakepulver
1.5 ts vaniljesukker

75 g mandler
50 g hvit sjokolade
50 g mørk sjokolade 
(bruk den sjokoladen du liker – totalt 100g) 

Slik gjør du:
1. Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker.
2. Sikt inn det tørre og rør forsiktig. 
3. Vend inn mandler og grovhakket sjokolade. Prøv ikke å røre for mye. 
4. Fordel deigen på plate som vist på bildet. Deigen er klissete, så bruk litt ekstra mel på hendene.
5. Stek på 180 grader i ca. 20 minutter. 
6. Avkjøl litt før du skjærer i biter og legger på plate. Bruk en god kniv slik at du klarer å skjære de hele mandlene. 
7. Sett inn i ovnen på 130-140 grader og tørk bitene til de er harde og helt tørre. Tar fra ca. 30 minutter. 

Picture

Picture

Start med å piske eggedosis. Sikt inn det tørre, bland det såvidt sammen før du tilsetter grovhakket sjokolade og mandler. Bruk gjerne hendene (det er noe kliss, bare så du er advart..). 
Picture

Picture

Ha litt mel på bordet og rull to pølser som du klemmer litt ned. Stek i ca. 20-25 min på 180 grader. Avkjøl litt før du skjærer i biter og legger på brett. 
Picture

Tørk bitene i ovnen ved ca. 130-140 grader til de er tørre. Jeg lot brettet stå i ca. en halv time. Ha på et tett glass etter avkjøling. 
Kjempegodt til kaffe, eller kanskje det kan bli en fin vertinnegave? 

google_ad_client=»pub-1951606579489973″; google_ad_host=»pub-1188695032238888″; google_alternate_color=»FFFFFF»; google_ad_width=250; google_ad_height=60; google_ad_format=»234x60_as»; google_ad_type=»text_image»; google_color_border=»FFFFFF»; google_color_bg=»FFFFFF»; google_color_link=»0F53FF»; google_color_url=»008000″; google_color_text=»000000″;

google_ad_client=»pub-1951606579489973″; google_ad_host=»pub-1188695032238888″; google_alternate_color=»FFFFFF»; google_ad_width=250; google_ad_height=60; google_ad_format=»234x60_as»; google_ad_type=»text_image»; google_color_border=»FFFFFF»; google_color_bg=»FFFFFF»; google_color_link=»0F53FF»; google_color_url=»008000″; google_color_text=»000000″;

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits