Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Biscotti med nøtter, hvit sjokolade og sitron

Biscotti med nøtter, hvit sjokolade og sitron

I dag er det supergrått vær, skikkelig november, og hva får man lyst på da? Jo, man får lyst til å tenne lys, fyre på peisen og fortape seg i flammene, samtidig som man dypper en biscotti i en kopp med noe varmt.

Jeg har jo laget biscotti før. Da lagde jeg med appelsin og sjokolade. En annen gang lagde jeg det med anis og mandler, tørka tranebær og pistasjnøtter. Og jammen har jeg sjokoladebiscotti også.

I dag tok jeg det jeg fant i skuffen, og joda det ble godt det, altså, men poenget er at du kan bruke så mye til å smaksette denne harde, italienske småkaka. Har du ikke hasselnøtter, bruk mandler. Eller valnøtter. Eller pistasjnøtter. Eller pekannøtter…osv. Jeg fikk en hel haug av forslag i dag, her er noen –  kan gjerne kombineres:

Appelsinskall og mørk sjokolade
Safran
Sitron
Valnøtter
Mandler
Kardemomme
Marsipan
Aprikos
Pekan og karamell
Kandiserte ingefær
Fennikkelfrø
Anis

Dette er oppskriften jeg har brukt tidligere, men jeg har redusert sukkermengden litt, ettersom hvit sjokolade er veldig søtt i seg selv. Har du ikke sitron? Bruk klementin, eller appelsin. Eller bare drit i det.

Biscotti med nøtter, hvit sjokolade og sitron
150 g sukker
2 egg
230 g hvetemel
2 ts bakepulver
80-100 g hasselnøtter
100 g hvit sjokolade, grovhakket (har du ikke hvit, ta den sjokoladen du har)
revet skall av en sitron

Slik gjør du:
1. Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker.
2. Sikt inn det tørre og rør forsiktig. 
3. Vend inn sitron/ sjokolade /nøtter. Prøv ikke å røre for mye. 
4. Fordel deigen på plate som vist på bildet. Deigen er klissete, så bruk litt ekstra mel på hendene.
5. Stek på 180 grader i ca. 25-30 minutter. 
6. Avkjøl litt før du skjærer i biter og legger på plate. Bruk en god sagekniv og skjær, ikke press. 
7. Sett inn i ovnen på 130-140 grader og tørk bitene til de er harde og helt tørre. Tar fra 35-50 minutter. 

Har smaksatt med sitron, nøtter og hvit sjokolade
Vend inn melet med en slikkepott
Bland inn smakene
Deigen er klissete, så bruk gjerne slikkepotten til å fordele deigen utover
Det blir to stenger
Stek ca. en halv time
Skjær skrått i skiver…
…legg skivene på en plate og stek enda en gang for å få dem sprø.
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Inger Johanne Sundby
    Svar
    Skrevet på17:29, 15. desember 2020

    Har du prøvd med brunt sukker?.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...