Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Amerikanske chocolate chip cookies

Amerikanske chocolate chip cookies

Kan man noen gang bli lei av gode sjokoladecookies? Svaret er nei. Så, da jeg snublet over en sånn «the best chocolate chip cookies-ever-oppskrift» ble jeg nysgjerrig. Den ville jeg lage!

Etter å ha sett litt på oppskriften tenkte jeg: Hm. Dette virket da kjent? Så fant jeg fram oppskriften på amerikanske sjokoladecookies, som jeg la ut her på krem.no i 2012. Og fant ut at det var jo nesten lik den oppskriften! Oppskriften jeg kom over var uten kakao og litt større i mengde, men de var veldig, veldig like.

De amerikanske sjokoladecookies’ene jeg la ut i 2012 er ikke min oppskrift – jeg har helt sikkert funnet den et eller annet sted, og ja, jeg tror det er MANGE omtrent kliss like oppskrifter på cookies, men det som var litt artig var, at denne dama som hadde kommet frem til den den beste oppskriften, hadde testet i det vide og det breie. Og kommet frem til at denne enkle fremgangsmåten altså var best.

Det finnes jo utallige måter å lage cookies på, mange starter med å temperere både smør og egg, piske smør og sukker hvitt osv, for deretter å hvile noen timer eller et døgn eller to i kjøleskapet.
Sånn er ikke disse. Det er bare å smelte smør/margarin og blande med resten av ingrediensene, røft sagt. Så, trille kuler og steke. Fra du finner ut at du har lyst på cookies til de er ferdig stekt går på en halvtime.

Det som viser seg å være en suksessfaktor er å smelte smøret/ margarinen på svært lav varme. Det skal verken frese eller koke. Da fordamper mye av væsken. Bare la det sige ut til det blir flytende.

Mine cookies veide 40 gram, men ble litt store. Lag dem gjerne litt mindre.

Amerikanske Chocolate Chip Cookies
220 g hvetemel
100 g smør / margarin
200 g brunt sukker (farinsukker)
80 g sukker
2 ts vaniljesukker

1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 egg
ca. 200 g hakket sjokolade

SLIK GJØR DU

  1. Bland sukker (brunt og hvitt) sammen med smeltet smør/margarin – som ikke må koke eller bli brunt, bare sakte smelte.
  2. Vei opp hvetemel, natron, bakepulver og vaniljesukker i en
    egen bolle. Rør med en visp så hevemiddel fordeles jevnt.
  3. Rør inn egget i sukkermassen.
  4. Bland inn det tørre. Rør sammen til det har blitt til en deig. Ikke rør for mye.
  5. 200 g sjokolade hakkes i biter. Pass på at det blir noen litt store biter også. Tilsett i deigen, bruk gjerne hendene.
  6. Lag kuler på 30 g eller 40 g som plasseres med litt mellomrom på en stekeplate med bakepapir. Klem litt ned.
  7. Om du ikke steker alt på en gang: Rull deigen til en pølse, pakk inn i plast og legg i kjøleskapet. Skjær skiver og stek når du får lyst på. Holder i et par-tre uker minst. Deigen kan også fryses i ferdige biter.
  8. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter. Varmluft eller over/undervarme. Bruk det som funker best på din ovn. Bruker du varmluft steker de ferdig litt raskere.
    Vil du ha cookiesene litt rundere? Bruk en rund utstikker og som du drar rundt hver kjeks rett etter etter at de er ferdig stekt. Ferdigstekte cookies oppbevares i en tett boks eller i en pose. Har omtrent evig holdbarhet.
Smelt smør/margarin uten at det koker. Vei opp de andre ingrediensene.
Rør sammen smeltet smør/margarin med sukkeret. Tilsett egget. Rør sammen det tørre og bland inn.
Ikke rør for mye. Tilsett hakket sjokolade. Bruk hendene herifra.
Kna sammen til du har en deig.
Vei opp kuler på ca. 30-40 gram og stek.
Stekte ferdig på ca. 12-15 min, 175 grader varmluft.
5 based on 8 reviews
11 Kommentarer
  • Linn hoskelsen
    Svar
    Skrevet på19:26, 28. juli 2023

    I dag ble oppskriften testet og alt spist opp. Det er første gang jeg baker cookies. Til en forandring ble oppskriften fulgt til punkt og prikke. Ble noe lysere enn din, men fin flyt og veldig god på smak.

  • Eirin
    Svar
    Skrevet på22:26, 30. juli 2023

    Avkjøles på rist? Skal de bli helt sprø, eller være myke i midten? 🙂

  • Kristine
    Svar
    Skrevet på15:17, 1. august 2023

    Kan man bruke kun hvitt sukker?

  • Silje Maria Westby
    Svar
    Skrevet på13:41, 3. august 2023

    Disse var supre! SÅ gode og enkle! Seige i midten og sprø i kantene! Disse skal jeg lage flere ganger!

  • Maja
    Svar
    Skrevet på21:01, 4. august 2023

    Jeg lagde disse i dag, men byttet ut hvetemel med jyttemel (samme mengde) for å få de glutenfrie. De ble kjempegode!
    Med kokesjokolade fra Coop og laktosefritt meierismør ble de også laktosefrie. Tusen takk for oppskriften 🙂

  • Sara
    Svar
    Skrevet på19:21, 5. august 2023

    Altså – wow! Det er den beste cookieoppskrifta eg har prøvd. Dei blei vilt gode! 🤩

  • Tone kk
    Svar
    Skrevet på20:34, 6. august 2023

    Lagde disse i dag og var så gode! Tok litt flaksalt på noen før jeg stekte dem og det var 👌

  • Britt Tove Hjortland
    Svar
    Skrevet på16:27, 22. oktober 2023

    Hei, har du noen gang brukt kokos-sukker? Evnt kan det brukes tror du?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...