- Krem.no - https://krem.no -

Tigerkake

Elins LYSE posekake er en ny versjon av den mest populære kaka på bloggen – nemlig enkel sjokoladekake i langpanne. Den er svært enkel å røre sammen, man blander det våte med det tørre og steker den ferdig på rundt 20 minutter. Denne kaka er laget på nesten helt lik oppskrift og ble saftig og litt sånn kladdete i konsistens. Den ble faktisk overraskende god!

Planen var å lage en frosting med salt karamell, men ting gikk ikke etter planen, dermed måtte jeg improvisere. Valget falt på en «vanlig» kremostglasur, men min kremostglasur er ikke så søt som den du kjenner. Dermed passet det fint å ha litt karamell/ sjokolade på toppen.

Karamellsaus og sjokokoladesaus ble kjøpt i hurten og sturten før kaka skulle gjøres helt ferdig. Det er 29 varmegrader ute i dag og alt jeg ville var å bli ferdig med denne kaka og komme meg ut av kjøkkenet. Jeg tenkte: posekake trenger raske løsninger. Dette vil folk bare ELSKE.
Haha!

PS. Denne kaka vil sikker bli god med en sjokoladeglasur, en sitronglasur eller en annen favorittglasur.

Elins lyse posekake i langpanne (Tigerkake)
500 g hvetemel (8,9 dl)
25 g bakepulver (6 ts)
30 g vaniljesukker (7 ts)
1 ts salt
350 g sukker (4 dl)
1 dl nøytral olje (raps, soya eller solsikke)
2 egg
1/2 liter melk

Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre. Rør godt sammen med en visp.
2. Vei opp det bløte (egg, melk, olje).
3. Hell det bløte i det tørre, rør godt sammen så massen blir klumpfri.
4. Kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir og hell røren i.
5. Stek på 200 grader i 20-25 minutter et hakk ned fra midten i ovnen (sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig – henger det deig på pinnen, stek lenger, er pinnen uten kakerøre er den ferdig.)

Ostekrem med sitronsmak
200 g nøytral kremost (for eksempel Philadelphia)
100 g mykt smør
150 g melis
2-3 ss sitronsaft
Rør alle ingredienser sammen med miksmaster til kremen har en lys farge.

Sjokoladesaus:
100 g lys eller mørk sjokolade
2-3 ss fløte
Smelt sjokolade sammen med fløte enten over vannbad eller i mikro

Karamellsaus:
100 g sukker
1/2 dl vann
2 ss smør
1 dl fløte
Ha vann og sukker i en kjele. La det koke inn til karamell uten at du rører i det. Når karamellen har en gyllen farge, tilsett fløte (pass så du ikke brenner deg, det vil boble opp). Rør inn smør.

Eventuelt kan du ta snarveien (som jeg har gjort her) og bruke ferdig karamellsaus og ferdig sjokoladesaus.


Bland det tørre i en bolle og det våte i en annen.
Bland de to sammen. Rør til du ikke har klumper i massen.
Stekes på 200 grader i ca. 20 min (over/ undervarme).
Lag kremostglasur og stryk ut på kaken.
Lag eventuelt noen striper på toppen med sjokoladesaus/ karamellsaus.