- Krem.no - https://krem.no -

Vannbakkelskringle

Bestemorkringle

Min mamma har tolv barnebarn og ett oldebarn. Hun baker denne vannbakkelskringlen til enhver familiesammenkomst i vår familie, og spør du barnebarna hva de ønsker seg til bursdagen får du et unisont svar: Bestemorkringle!

Oppskriften er en grunnoppskrift som kan benyttes til både salte og søte kremer. Du kan lage mye godt av vannbakkels, som for eksempel profitorolls eller eclairs fylt med vaniljekrem, svaner med ostekrem eller og kremfylte boller. Nå på sommeren syntes jeg denne kringlen smaker aller best, kun med litt melisglasur på toppen. Ønsker du litt ekstra smak og farge kan glasuren gjerne lages av for eksempel bringebærsaft. Å lage vannbakkels er ikke vanskelig, men det er to ting som er viktig å huske: For det første må du la vann og smør/margarin koke skikkelig opp før melet røres inn. For å unngå at kringlen faller sammen må du la være å åpne ovnsdøren før det har gått minimum 30 minutter. Steketiden er fra 30-45 minutter, midt i ovnen på 200 grader.

Grunnoppskrift vannbakkels
2,5 dl vann
125 g margarin
125 g hvetemel
3-4 egg (medium størrelse)

Slik gjør du: 
1. Kok opp vann og smør/ margarin
(obs! – det er viktig at det koker!)
2. Trekk kjelen litt til side og tilsett melet
3. Sett kjelen tilbake på plata og rør kraftig under (ganske) sterk varme (Det skal ikke brenne seg)
4. Rør kraftig til massen «slipper» kjelekanten.
5. Avkjøl massen litt før eggene røres inn.
6. Eggene blandes inn ett for ett. Hvor mange egg som skal til må ses an! (Massen skal ikke være for flytende)
7. Sprøyt ut en kringleform på bakepapir, eventuelt bruk en skje til å fordele massen.

Ovnstemperatur: 200 grader i ca. 30-45 minutter
Vil du se bilder av fremgangsmåte, se her

Du må gjerne bruk en sprøytepose, men her har jeg fordelt deigen utover med en skje.

Trenger 30-40 minutter på 200 grader. Ikke åpne ovnsdøra før det har gått en halvtime.

Familiefavoritt! Lite slår nystekt vannbakelskringle, altså 🙂