Hverdagsdessert
Dessertpaien er ikke særlig søt, særlig fyllet er syrlig, men så søte appelsinene er nå om dagen passer det perfekt. Ja, så har jeg også litt sukker (og smør) i bunnen. Sånt gir god smak. Bruk det du har av yoghurt. Bruker du en variant tilsatt sukker kan du helt sikkert redusere honningmengde.
Er du allergisk mot å bruke gelatin går det jo alltids å helle yoghurten i forma uten at den stivner. Appelsinskivene kan legges på selv om den ikke blir stiv på toppen. Men suppete blir det.
Blir paien stående mer enn et par dager vil grynene trekke til seg all fuktighet. Smaker derfor best samme dag den er laget.
Bunn:
4 dl havregryn (er du glutenallergiker – bruk havregryn uten gluten)
100 g smør, smeltet
4 ss sukker
1/2 dl vann
Bland alle ingredienser i en bolle og klem godt ut i en form. Stek på 200 grader i 15-20 minutter til paien har gyllen farge. Avkjøl.
Fyll:
350 g gresk yoghurt (eller annen yoghurt)
1 dl presset appelsinsaft (eller jus)
50 g honning
3 plater gelatin
2-3 appelsiner.
Slik gjør du:
1. Bland ingrediensene til bunnen og klem den ut i en paiform ca. 24 cm i diameter.
2. Stek bunnen til den har gyllen farge og avkjøl.
3. Legg gelatinplater i kaldt vann.
4. Klem saften av ca. 1 appelsin , slik at du får 1 dl saft. Klem ut vannet av gelatinplatene og ha i appelsinsaften. Ha i honningen.
5. Varm blandingen til gelatinen er helt smeltet.
6. Rør blandingen inn i yoghurten og hell i den helt avkjølte bunnen. Sett bunnen kaldt.
7. Skjær av appelsinskallet med en kniv og skjær appelsinene i skiver. Legg på rett før servering.
|
|