Glutenfri havregrynspai med bær

Glutenfri havregrynspai med bær

Vidunderlig god, servert med vaniljekrem, vaniljesaus eller is til

Hva gjør man når man ligger og sløver en stekende het feriedag på hytta? Jo, man bader, døser av litt og leser i gamle ukeblad. Og jammen fant jeg gull mellom dårlige noveller og slitne fra-virkeligheten-historier. Denne oppskriften er så enkel at jeg til og med klarte å huske den utenat. 
Havregrynspai

4 dl havregryn (er du glutenallergiker – bruk havregryn uten gluten)
100 g smør, smeltet
4 ss sukker
1/2 dl vann

Bland alle ingredienser i en bolle og klem godt ut i en form. Stek på 180 -200 grader i 15-20 minutter til paien har gyllen farge. Avkjøl og fyll med frukt eller bær etter ønske! Jeg har lagt et lite lag med vaniljekrem i bunnen på denne og strødd ville bringebær på toppen. Alternativt kan du fylle paien full av frukt eller bær og servere med vaniljesaus eller noen kuler god vaniljeis til.

Be the first to write a review
10 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på06:24, 1. august 2014

    Hei –
    Lekker blogg du har 🙂 Tusen takk for glutenfri oppskrift.
    Hva er diameteren på paiformen din i denne oppskriften?
    -hilsen Findus

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på06:49, 1. august 2014

      Takk for hyggelig kommentar, Findus 🙂 Glemte helt å få med diameteren i farten, den er 24 cm. Du kan godt bruke en form som er noe større.

      • Findus
        Svar
        Skrevet på04:58, 5. august 2014

        Veeldig god, – og lett å lage. Mascarpone med litt vaniljesukker under bærene kan også anbefales 😉

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på06:53, 5. august 2014

      Hørtes jo bare helt nydelig ut Findus!

  • Siv
    Svar
    Skrevet på07:55, 15. juni 2015

    Smelter du smøre?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:10, 15. juni 2015

      Ja, det smeltes.

  • Hedda
    Svar
    Skrevet på16:03, 9. august 2015

    Kan denne bunnen brukes i middagspai også?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:59, 9. august 2015

      Bytt ut 4 ss sukker med 1 ts salt, så kan du sikkert det Hedda 🙂

  • Svanhild
    Svar
    Skrevet på20:44, 19. mai 2016

    Kan paien lages dagen før?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:20, 19. mai 2016

      Hei Svanhild, ja den kan lages dagen før, men ikke ha i kremen før samme dag den skal spises.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...