Formake som røres sammen på et blunk
Og joda, jeg fant selvfølgelig en oppskrift på nettet som bare kunne røres sammen på et blunk. Akkurat som med de glutenfrie sjokolade-cookiesene var jeg skeptisk, veldig skeptisk. Trodde sikkert dette ville bli en tung kladd av en kake som hadde rå-rand til mellomnavn. Men, neida! Sånn gikk det ikke. Dette er en super-enkel appelsinkake som har en litt formkake-aktig konsistens, og består av blant annet yoghurt og appelsin. Den er ikke særlig søt og smaker friskt. Rett og slett en nydelig appelsinkake, helt uten rå-rand!
Appelsinkake med yoghurt
200 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
100 g sukker
1 ts salt
300 g yoghurt (nøytral, sitrus eller vanilje)
3 egg
2 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje (solsikke eller raps)
1/2 dl appelsinsaft
Revet skall av 2 appelsiner
Melisglasur laget av appelsinsaft og melis (tilsatt litt gul farge)
Slik gjør du:
1. Rør sammen egg, olje, sukker, revet appelsinskall, appelsinsaft og yoghurt.
2. Sikt det tørre sammen og bland godt med den flytende blandingen. Rør til du ikke har klumper.
3. Helles i en smurt/ bakepapirkledd brød-form.
4. Settes i ovnen på 180 grader i 50 minutter – 1 time.
Klem saften av en halv appelsin og bland med melis. Røres på kaken når den er avkjølt.
|
|