- Krem.no - https://krem.no -

Appelsinkake for den late

Formake som røres sammen på et blunk

Lat har jeg alltid vært, men å ta snarveier når man skal bake gode kaker kan ofte straffe seg. Denne kaken har derfor overrasket meg, for makan til lettvinte greier. Og jammen ble den god også! 

De som kjenner meg vet at jeg godt kan like latmannslivet. En annen ting jeg har hang til er appelsiner, særlig på denne tiden av året. I disse OL-tider blir det derfor mye sofa-liv med tilhørende appelsinfråtsing. Men det begrenser seg hvor mange man kan innta per dag, og nå har jeg kjøpt litt for mange av de oransje herlighetene  - igjen. Har en kjempegod appelsinkake du absolutt bør prøve, men i dag fikk jeg lyst til å finne en oppskrift på en kjapp og grei appelsinkake som jeg rakk å lage under en av reklamepausene i OL-sendingene (er rask når jeg først setter i gang..).

Og joda, jeg fant selvfølgelig en oppskrift på nettet som bare kunne røres sammen på et blunk.  Akkurat som med de glutenfrie sjokolade-cookiesene var jeg skeptisk, veldig skeptisk. Trodde sikkert dette ville bli en tung kladd av en kake som hadde rå-rand til mellomnavn. Men, neida! Sånn gikk det ikke. Dette er en super-enkel appelsinkake som har en litt formkake-aktig konsistens, og består av blant annet yoghurt og appelsin. Den er ikke særlig søt og smaker friskt. Rett og slett en nydelig appelsinkake, helt uten rå-rand!

Appelsinkake med yoghurt
200 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
100 g sukker
1 ts salt
300 g yoghurt (nøytral, sitrus eller vanilje)
3 egg
2 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje (solsikke eller raps)
1/2 dl appelsinsaft
Revet skall av 2 appelsiner

Melisglasur laget av appelsinsaft og melis (tilsatt litt gul farge)

Slik gjør du:
1. Rør sammen egg, olje, sukker, revet appelsinskall, appelsinsaft og yoghurt. 
2. Sikt det tørre sammen og bland godt med den flytende blandingen. Rør til du ikke har klumper. 
3. Helles i en smurt/ bakepapirkledd brød-form.
4. Settes i ovnen på 180 grader i 50 minutter – 1 time. 

Klem saften av en halv appelsin og bland med melis. Røres på kaken når den er avkjølt.