Appelsinkake

Appelsinkake

Det er sesong for saftige appelsiner, noe det virkelig smaker av denne kaka 🙂 Her har jeg brøsja opp et innlegg fra en sen vinterkveld i 2013..

Kake som smaker av saftige appelsiner. Pyntet med melis som jeg har laget av appelsinsaft og litt gul farge.

Appelsinkake (22-24 cm form)
200g smør/margarin
200g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
skall og saft av 1 appelsin
(ca. 1/2 dl)

1. Pisk sukker og smør lyst og luftig.
2. Rør inn ett og ett egg av gangen.
3. Sikt inn hvetemel og bakepulver.
4. Vask appelsinene godt. Bruk et rivjern og rasp av det aller ytterste på appelsinskallet (det er der smaken sitter). Del appelsinene i to og klem ut saften. Bland skall og saft inn i kakerøra.

Helles i en 22-24 cm springform kledd med bakepapir
Stekes på 180 grader, midt i ovnen. i 45 min – 1 time (jo mindre form, jo lenger tid tar det..). Sett gjerne over på varmluft siste 15 minuttene.

Glasur
Saften av 1/2 appelsin
Melis
Evt. gul/ oransj farge

For mørk glasur: 2 ss melisglasur blandes med 1-2 ts kakao.
Has i en sprøytepose. (eller i en liten plastpose)

 
Picture

1.Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg av gangen.
 
Picture

Bruk et rivjern og rasp av kun det ytterste på skallet.
 
Picture

Klem ut saften av appelsinen. Bland inn sammen med skallet.
 
Min kake stekte ca. 1 time. Avkjøl den og skjær evt av toppen. Legg den opp med på et fat.
Rør melis sammen med appelsinsaft og evt farge. Lag melisen fast, men rennende..
Ta et par ss av glasuren og rør sammen med 1-2 ts kakao. Ha i en sprøytepose eller i en liten plastpose. Klipp hull g lag en spiral.
Bruk en pinne (for eksempel en grillpinne) og dra først inn mot midten, deretter motsatt vei.
Saftig, dekorativ og holdbar.
Kaka kan fryses og kan pakkes inn i plast for å bli oppbevart i romtemperatur en uke, minst.

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...