Appelsinkake

Appelsinkake

Picture

Kake som smaker av saftige appelsiner. Pyntet med melis som jeg har laget av appelsinsaft og litt gul farge. Dekoren bestemmer du selv, men her har jeg skåret opp noen clementiner i skiver.
Appelsinkake

Det er sesong for saftige appelsiner, noe det virkelig smaker av denne kaka 🙂

200g smør/margarin
200g sukker
3 egg
200g hvetemel
11/2 ts bakepulver
skall og saft av 2 appelsiner

Stekes på 180 grader i 35-45 min

1. Pisk sukker og smør lyst og luftig.
2. Rør inn ett og ett egg av gangen.
3. Sikt inn hvetemel og bakepulver.
4. Vask appelsinene godt. Bruk et rivjern og rasp av det aller ytterste på appelsinskallet (det er der smaken sitter). Del appelsinene i to og klem ut saften. Bland skall og saft inn i kakerøra.

Helles i en 24 cm springform.

Picture

1.Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg av gangen.
Picture

3.Bruk et rivjern og rasp av kun det ytterste på skallet.
Picture

4. Klem ut saften av appelsinen. Bland inn sammen med skallet.
Picture

2. Sikt inn hvetemel og bakepulver.
Picture

5.Stekes i en 24 cm form ca. 180 grader i 35-45 minutter.
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits