Din handlekurv er nå tom!
Appelsinkake
Det er sesong for saftige appelsiner, noe det virkelig smaker av denne kaka 🙂 Her har jeg brøsja opp et innlegg fra en sen vinterkveld i 2013..
Kake som smaker av saftige appelsiner. Pyntet med melis som jeg har laget av appelsinsaft og litt gul farge.
Appelsinkake (22-24 cm form)
200g smør/margarin
200g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
skall og saft av 1 appelsin (ca. 1/2 dl)
1. Pisk sukker og smør lyst og luftig.
2. Rør inn ett og ett egg av gangen.
3. Sikt inn hvetemel og bakepulver.
4. Vask appelsinene godt. Bruk et rivjern og rasp av det aller ytterste på appelsinskallet (det er der smaken sitter). Del appelsinene i to og klem ut saften. Bland skall og saft inn i kakerøra.
Helles i en 22-24 cm springform kledd med bakepapir
Stekes på 180 grader, midt i ovnen. i 45 min – 1 time (jo mindre form, jo lenger tid tar det..). Sett gjerne over på varmluft siste 15 minuttene.
Glasur
Saften av 1/2 appelsin
Melis
Evt. gul/ oransj farge
For mørk glasur: 2 ss melisglasur blandes med 1-2 ts kakao.
Has i en sprøytepose. (eller i en liten plastpose)