Glutenfrie sjokoladecookies

Glutenfrie sjokoladecookies

Picture

Enkel oppskrift proppa med sjokolade, sjokolade og atter sjokolade

Denne oppskriften er noe av det merkeligste jeg har kommet over, jeg måtte bare teste den ut. Hadde ikke så høye forventninger til resultatet, men hjelp så feil man kan ta. Disse smaker søtt som sukkertøy og er proppa fulle av sjokolade.  Også så enkelt da gitt! NAAAAM!
I min tid som konditor har jeg lært at eggehviter som oftest piskes opp for å binde luft. Luft som skal gjøre bakverk eller kremer og desserter lettere, eller for å få det til å heve i ovnen. Derfor stusset jeg da jeg kom over denne amerikanske oppskriften, og det sto: “rør sammen eggehviten med det tørre”. Hæ? Ikke stivpisk, så vende inn? Neida. Videre sto det: “Dette ser rart ut, jeg vet det, men ikke bry deg om det . Det blir veldig bra”. Og jeg måtte prøve.

Og i sannhet er det som å røre sammen en eggehvite-glasur, tilsatt kakao og litt andre småsaker, men at de skulle bli SÅ gode etter at de var stekt trodde jeg ikke. Så hvor fant jeg denne oppskriften? Dette er en side å få inspirasjon i fra , altså. 

Food52. Oppskriftenfant jeg her, men jeg har mekka litt på den. Droppet kanel, og redusert litt på sukkeret. Enda ble det meeeget søtt. 

Hvis jeg skulle komme med et serveringstips vil jeg tro disse smaker helt utrolig deilig i en iskrem. Krønsj dem over litt vaniljeis, og du har en ny favorittdessert. You bet! 

Glutenfrie sjokoladecookies

4 dl melis
1 dl kakao
1/4 ts salt
3 eggehviter (90 gram)
1 ts vaniljesukker
250 g sjokoladebiter

Slik gjør du:
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett eggehvite og pisk sammen med en håndmikser. Pisk til alt er godt blandet. Til slutt tilsetter du sjokoladedråper, eller hakket sjokolade. (Jeg har brukt biter av ekte kuvertyre fra Callebaut).

Bruk en skje og sett små topper på en plate med bakepapir. Stek på 180 grader i 8-10 minutter.

Picture

Picture

Picture

Søte som sukkertøy, å du hellige jul så gode! Proppa med sjokolade, men heeeelt uten gluten 🙂
37 Comments
  • Posted at 08:12, 28. January 2014

    Ohhhh farlig godt tenker jeg.Må prøves;)

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:20, 28. January 2014

      Farlig gode, ja. Og mektige 🙂

  • Posted at 08:01, 29. January 2014

    Hadde tilfeldigvis tre eggehviter jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med, så jeg prøvde meg på denne! Hadde bare 200g hakket sjokolade istedenfor sjokoladeknappene, og måtte til med litt ekstra melis og kakao fordi det ble for rennende i første omgang (eggehvitene mine var sikkert litt større, var for lat til å veie dem).
    De ble uansett veldig gode og fungerer nå som siste-innspurt-motivasjon før den siste eksamenen min i morgen!

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:35, 29. January 2014

      Håper disse gir deg en skikkelig boost, Rebecca 🙂 Lykke til med eksamen i morgen!

  • Frida
    Reply
    Posted at 07:36, 3. February 2014

    Er det mokkabønner du har i?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:18, 3. February 2014

      Hei Frida, nei, det er små sjokoladepletter. Du kan bruke vanlig hakket sjokolade eller kjøpe ferdige sjokoladedråper også 🙂

      • Frida
        Reply
        Posted at 14:35, 17. February 2014

        Åja. Takk 🙂

  • Julie
    Reply
    Posted at 12:31, 2. May 2015

    Fine og lette og lage ble fine ❤️

  • Jonny Fellesgjeld
    Reply
    Posted at 08:45, 10. May 2015

    Omtrent hvor mange kjeks blir det?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:52, 10. May 2015

      Umulig å si, kommer an på hvor store du lager dem. Anslår mellom 20-25 stk 🙂

      • Jonny Fellesgjeld
        Reply
        Posted at 09:00, 10. May 2015

        Perfekt! 🙂

  • Else-Kari Møhlenpris
    Reply
    Posted at 09:25, 10. May 2015

    Er det lys sjokolade?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 09:55, 10. May 2015

      Det bestemmer du selv – hva du liker best 🙂

  • Andrea
    Reply
    Posted at 03:07, 3. September 2015

    Hei!
    Må eggehvitene piskes stive, eller kan kakene lages ved å piske for hånd? (Har ikke håndmikser:))

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 04:05, 3. September 2015

      Du trenger ikke håndmikser for å lage disse – kan lages for hånd 🙂

  • Merete
    Reply
    Posted at 10:02, 20. September 2015

    Hei
    Mine ble så tynne. Fikk dem ikke til med andre ord. Vil prøve igjen. Men hva gjør jeg feil. Dem hevet så fint i ovn, paddeflat med det samme dem er tatt ut. Ikke god på smak

  • Sophie
    Reply
    Posted at 12:48, 30. September 2015

    Disse var fantastisk gode! Men nå har jeg laget dem et par ganger, og begge gangene har det blitt sånn at de er umulig å få av bakepapiret i en bit. Det henger ikke papir igjen i dem når jeg drar de av, men de sitter for godt fast til at jeg får dem av hele. Har du noen tips? 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 12:53, 30. September 2015

      Hmm, ja de kan være litt vriene de der…Det er ingen ting i veien for å prøve å fette papiret litt ekstra (Enten formfettspray eller ved å smøre papiret. Ellers er rådet å vente med å fjerne småkakene til de er fullstendig avkjølt.

    • Ann Christin
      Reply
      Posted at 13:14, 28. October 2015

      Hei! Prøv med melis på bakepapiret 😊

  • Posted at 11:29, 24. October 2015

    Serlig.

  • Monika
    Reply
    Posted at 12:54, 17. December 2015

    Disse ble kjempe gode! 😍 Forsøkte å ha knuste pepperkaker i halve røren og det ble veldig godt! Perfekt å gi som julehilsen til nære og kjære☺️

  • Mari
    Reply
    Posted at 11:00, 5. March 2016

    Er disse sjokoladecookiesene seig inn .

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 13:07, 5. March 2016

      Ja, om du ikke steker for lenge blir de seige.

      • mari
        Reply
        Posted at 18:29, 5. March 2016

        Så det du sier er at hvis jeg steker 8-10min blir de seige

  • Mari
    Reply
    Posted at 21:12, 9. March 2016

    Hei igjen!
    Jeg skal bake disse cookiene på torsdag.
    Men skal eggehvitene være romtemperatur?
    Må jeg forvarme ovnen?
    Hvilken kakaotype brukte du? Lys eller mørk? hva er best?
    skal jeg bruke varmluft ?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 21:22, 9. March 2016

      Eggehvitene behøver ikke ha romtemperatur, du må forvarme ovnen – ja, kakao jeg brukte er bakekakao (mørk) – lyst kakaopulver er ikke å anbefale til bakst. Jeg brukte over/undervarme, men varmluft går også fint an å bruke. Lykke til Mari!

      • mari
        Reply
        Posted at 13:54, 10. March 2016

        Du er en dyktig baker, og jeg elsker denne nettsiden:

  • Mari
    Reply
    Posted at 15:42, 10. March 2016

    Har igjen!!
    Hva mente du med at du brukte undervarme/overvarme?
    Mente du at du brukte under og overvarme
    eller mente du at du brukte undervarme eller overvarme

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 15:48, 10. March 2016

      Det er det samme. Poenget er at varmen kommer både over og under plata. Men varmluft sirkulerer varmen rundt. Funker fint det også.

  • Thea
    Reply
    Posted at 19:17, 24. April 2017

    Hei jeg skal lage disse til mil datter på 15 som er litt godtesjuk , passer de? Er de søte?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 21:35, 24. April 2017

      Ja, de er søte – passer ypperlig spør du meg.

  • Kokk1
    Reply
    Posted at 22:23, 15. May 2017

    Kan de fryses ?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 23:21, 15. May 2017

      De vil miste sprøheten og bli slappe i fisken er jeg redd. Bedre å oppbevare deigen i kjøleskap (innpakket) og steke etter behov. Holdbar i et par uker, minst.

  • Stine Kjær
    Reply
    Posted at 12:42, 19. December 2017

    Oppevares i plaspose i kjøleskapet el blir de harde om de legges i en kakeboks??

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:18, 19. December 2017

      Ja, de vil nok bli harde og tørre i en kakeboks. Kan godt oppbevares i en pose, men ikke nødvendig å putte i kjøleskap.

  • Aila
    Reply
    Posted at 21:18, 28. March 2018

    Super god og enkel oppskrift jeg er 12 år og jeg Klarte det .ps super gode

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits