- Krem.no - https://krem.no -

Bløtkake med jordbær og sjokoladedekor

Kaken er laget med sukkerbrød, litt syltetøy, ca. 5 dl kremfløte, jordbær og hvit og mørk sjokolade. Jeg har også brukt en justerbar kakering og noen oppklipte overhead-ark. (Det går fint å benytte en vanlig kakering også)

Slik har ble den satt sammen:
Etter å ha avkjølt sukkerbrødet delte jeg det i to. Ønsker du en høyere kake deler du sukkerbrødet i tre deler, slik at du får to lag med krem.

Kakeringen er kledt med oppklipte overhead-ark og ringen er tilpasset kakebunnen. Jordbærene legges først i. Husk at du må lage kaken på det fatet du skal servere i fra.
Jeg har skåret bort en cm eller to på den nederste bunnen. Etter at dette er gjort er det opp til deg hva du vil fylle denne kaken med! Noe som hadde smakt fortreffelig er vaniljekrem (oppskrift under grunnoppskrifter). Denne kaka fikk rørt jordbærsyltetøy på bunnen og godt med pisket krem oppå der. Så presset jeg den neste bunnen på (viktig – ellers vil ikke kremen gå helt ut til kantene) Til slutt smurte jeg krem på toppen
Til denne kaka har jeg brukt 4 egg og en springform som er 22 cm. Oppskrift på sukkerbrød ligger også under grunnoppskrifter:

Sukkerbrød
Dette er kanskje det bakverket som bakes oftest, men allikevel- mange strever med å få det til. Med denne oppskriften, tilpasset din kakeform, skulle du ha alle forutsetninger for å lykkes!

pr.1 egg:
ca.25 g sukker
ca.25 g hvetemel
ca 1/4 ts bakepulver

anbefalt mengde egg:
springform 22 cm: 4 egg
springform 24 cm: 5 egg
springform 26 cm: 6 egg
springform 28 cm: 7 egg Merk! Mengden bakepulver må tilpasses (maks 1 1/2 ts på 7 egg)

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.

3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir. Da blir den lettere å hvelve.

Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.

Montering

Lag sjokoladedekoren ferdig før du begynner å pynte. (Sjokoladedekoren ligger som egen sak)
La kremkaka stå kjølig mest mulig. Når du har all dekor klar – ta kremkaka ut av kjøleskap og fjern kakering. Dra overheadarkene rett opp, slik at kremen blir strøket med oppover. Bruk en palett og finjuster kantene med pisket krem. Smelt sjokolade og ha i et kremmerhus av papir (du finner fremgangsmåte på hvordan dette lages under dekorering/ tips og triks) Skriv ønsket tekst rett på kremen og pynt med sjokoladedekor og jordbær.