Kaken er laget med sukkerbrød, litt syltetøy, ca. 5 dl kremfløte, jordbær og hvit og mørk sjokolade. Jeg har også brukt en justerbar kakering og noen oppklipte overhead-ark. (Det går fint å benytte en vanlig kakering også)
Slik har ble den satt sammen: Kakeringen er kledt med oppklipte overhead-ark og ringen er tilpasset kakebunnen. Jordbærene legges først i. Husk at du må lage kaken på det fatet du skal servere i fra.
Jeg har skåret bort en cm eller to på den nederste bunnen. Etter at dette er gjort er det opp til deg hva du vil fylle denne kaken med! Noe som hadde smakt fortreffelig er vaniljekrem (oppskrift under grunnoppskrifter). Denne kaka fikk rørt jordbærsyltetøy på bunnen og godt med pisket krem oppå der. Så presset jeg den neste bunnen på (viktig – ellers vil ikke kremen gå helt ut til kantene) Til slutt smurte jeg krem på toppen
|
Til denne kaka har jeg brukt 4 egg og en springform som er 22 cm. Oppskrift på sukkerbrød ligger også under grunnoppskrifter:
Sukkerbrød pr.1 egg: anbefalt mengde egg: Slik gjør du: 3. Helles i en smurt form. Tips! Kle bunnen av springformen med bakepapir. Da blir den lettere å hvelve. Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. Montering
|