- Krem.no - https://krem.no -

Brownieskake med enkel vaniljekrem og bær (glutenfri)

 

Brownies med krem er jo så godt! Hva med å lage den sånn som vi lager Verdens beste, bare med en enklere vaniljekrem og med masse bær? Som tenkt, så gjort. Glutenfri, til og med.

Kaka ble kjempegod! Men, bare så du er litt advart, jo lenger den steker, jo seigere blir den. Og seig kake er ikke lett å spise, men gi den et forsøk og fortell meg hva du syntes.

Denne uken har jeg diskutert posekaker med følgerne mine på instagram. Det resulterte i denne kaka. En tynn, seig brownies, nesten sånn som den du får i pose. Min er til og med glutenfri! Vil du lage den med vanlig mel går det helt fint.

Dette er min vanlige brownies som har eksistert på denne bloggen siden tidenes morgen (Janes Brownies), men denne gang har jeg smurt den tynt utover i den største langpanna jeg hadde (den som fulgte med ovnen).

Som nevnt, denne blir seigere jo lenger den steker. Jeg stekte i 20 minutter på 165 grader varmluft. Kanskje fem minutter for lenge? Uansett- alle i huset ELSKET smakene sammen.

Kremen heter chantilly på fagspråk og er usannsynlig god, og enkel!
Jeg bruker en vaniljepasta i kremen (som jeg akkurat har oppdaget!), men har du ikke det i hus, bruk frøene fra en hel vaniljestang eller vaniljesukker.

Jane’s Brownies 
420 g sukker
220 g smør/ margarin
110 g kakao
2 ts vaniljesukker
3 egg
180 g semper fin mix (evt. vanlig mel)

Slik gjør du:
1. Smelt smør/ margarin i en kjele
2. Bland inn sukker og kakao og rør glatt
3. Ha i ett og ett egg i den varme massen
4. Rør inn mel og vaniljesukker
5. Stekes i langpanne kledd med bakepapir på 165 grader varmluft eller 170 grader over/ undervarme i 15-20 min

 

Montering
Pisk 3 dl kremfløte (liker du mye krem, pisk 5 dl)
Smak til med sukker (ca. 3 dessertskjeer)
1 ts vaniljepaste (eller frøene fra 1 vaniljestang, eller 3 ts vaniljesukker)
Vil du heller lage vanlig vaniljekrem finner du oppskrift her
1 kurv jordbær
1 kurv blåbær
1 kurv bringebær

Etter at kaken er avkjølt deles den i to. Legg halve bunnen på fat. Kutt opp jordbær, legg på halvparten av kremen og strø på bær etter ønske. Legg på andre halvdel av bunnen og dryss på rikelig med frukt og bær.

[vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12463″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12464″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_row][vc_column][vc_column_text]Enklere kan det knapt gjøres: Rør sammen smør, sukker og kakao i en kjele. Dra av platen og rør inn ett og ett egg. Til slutt røres melet inn.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12465″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12466″ img_size=»medium»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Stryk kakerøra ut i en langpanne og stek midt i ovnen på varmluft 165 grader eller 170 grader over/undervarme. Stek i 15-20 min.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12467″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Del kaken i to og legg over på fat.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12468″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12469″ img_size=»medium»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Legg på halvparten av den piskede kremen, dryss over bær. Legg på andre halvdel av browniesbunnen og smør på resten av kremen. Dryss over rikelig med bær.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12470″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]..så dryssa jeg på litt melis til slutt og angret. Men godt var det uansett![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]