Brownies på amerikansk vis

Brownies på amerikansk vis

Picture

Denne kaka rører du sammen i en kjele på få minutter. Resultatet har du etter et knapt kvarter i ovnen. Seige, saftige og saliggjørende. På ekte amerikansk vis!
Janes Brownies

Disse slår pose-brownies ned i støvlene!

1 cup= 2 1/3dl

2 cups sukker (4.7 dl)
1 cup kakao (2 1/3 dl)
1 cup smør/margarin (ca.220g)
4 egg
1 1/2 cup mel (ca. 3 1/2dl)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 pose sjokoladedråper/ nøtter om ønskelig

1. Smelt smør/ margarin i en kjele

2. Bland inn sukker og kakao og rør glatt

3. Ha i ett og ett egg i den varme massen

4. Rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker (evt sjokoladedråper og hakkede nøtter)

5. Stekes i langpanne (42×29 cm) på 200 grader i ca. 15 minutter.

Picture

Smelt smøret i kjelen, rør inn kakao og sukker. Rør så inn ett og ett egg.
Picture

Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk en sterk visp eller sleiv.
Picture

Hell ut i en langpanne. Dette er en langpanne på 42 x 29 cm. Trenger kun 10-15 minutter i ovnen.
Picture

Jeg oppdaget plutselig at desilitermålet mitt hadde dl på den ene siden og cups på den andre. Praktisk i denne oppskriften 🙂
Picture

Venninne Astrid bodde en stund i Costa Rica. Der møtte hun Jane fra USA. Jane lagde VERDENS BESTE Brownies. Oppskriften ble med hjem til Norge og har vært på krem.no i 14 år (..og lappen på reseptboka mi har sittet på permen nesten like lenge)
Be the first to write a review
16 Kommentarer
  • Leena
    Svar
    Skrevet på15:03, 24. januar 2013

    Heisann…
    Lurer på hva slags kakao du anbefaler? Bruker til vanlig freia bakekakao, men blir kanskje 1 cup av den i det sterkeste laget?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på01:30, 25. januar 2013

    Jeg har brukt vanlig Freia bakakakao, og ja – den er litt sterk på smak. Dette blir en smaksak – vil du ha en litt mildere smak kan du redusere kakaomengden noe. Tilsett da tilsvarende mer hvetemel.

  • Kristine
    Svar
    Skrevet på10:14, 9. oktober 2013

    hei hei! Freia drikkekakao (lys brun boks), er en mildere kakao, enn bakekakaoen. 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:31, 9. oktober 2013

      Du har helt rett Kristine – takk for tips!

  • Barbro
    Svar
    Skrevet på07:50, 15. mai 2014

    Jeg har lyst å bake kaka i rund form, hvilken dm passer best?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:36, 15. mai 2014

      Hei Barbro. Jeg vil anbefale en litt stor form – 26 eller 28 cm.

  • Lisa Lund Nielsen
    Svar
    Skrevet på07:23, 6. mai 2015

    Hei hei 🙂 Lurte bare på om denne skal steke midt i ovnen?
    Ha en flott dag 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:37, 6. mai 2015

      Ja, det skal den Lisa 🙂

  • Elin
    Svar
    Skrevet på12:21, 28. mai 2015

    Hei 🙂 Jeg har laget kaka mange ganger, den er supergod! Bare lurer på en ting:
    Når du tilsetter sukker og kakao, skal du røre til sukkeret smelter, eller bare røre det inn i smøret?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:33, 28. mai 2015

      Hei Elin! Du behøver ikke røre til sukkeret smelter. Bare rør sammen 🙂

  • Tove
    Svar
    Skrevet på21:43, 29. september 2015

    Hei! Hvor mange gram er det i en pose sjokoladedråper?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:51, 29. september 2015

      Bruk så mye sjokolade du vil selv, Tove. Jeg vil anslå mellom 50 – 100 gram som en god pekepinn.

  • Anne-Lise
    Svar
    Skrevet på16:44, 27. oktober 2017

    Hei
    Jeg smelter ofte ei plate eller to med kokesjokolade i stedet for å bruke pulverkakao i andre sjokoladekaker, tror du det kan være en god variant på denne? 😊

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:08, 28. oktober 2017

      Tror jeg absolutt. Blir helt prima! Men ha i litt kakao, for fargens skyld.

  • Torunn Aarebrot
    Svar
    Skrevet på22:12, 13. mai 2020

    Hei. Takk for mange gode oppskrifter! Lurer på om du bruker kun over og undervarme eller vifte når du skriver 200 c. Føler ting blir jevnere stekt med vifte, men vil gjerne ha råd på hva du mener fungerer best. Har ganske ny ovn.
    Mvh Torunn

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på17:12, 14. mai 2020

      Vanskelig å gi råd, ettersom ovner er forskjellige. I min ovn blir varmluft ofte ujevnt. Bruk det du mener er best og husk at med varmluft stekes ting litt raskere.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...