- Krem.no - https://krem.no -

Elins julekonfekt

Søt sjokoladeduft i huset

De siste dagene har jeg laget sjokoladekonfekt, eller praliner, som jeg kaller det. Veldig morsomt, ettersom det er år og dag siden jeg jobbet med sjokolade. Også så fine gaver da gitt!
Fylt sjokolade laget med ekte kuvertyre er ikke det enkleste å lage på og krever sikkert litt trening. Men gjør det gjerne enkelt for deg selv, start med trøffelkuler og marsipankonfekt. Så kan sjokoladetemperering og de fylte pralinene komme etterhvert..Skal du lage fylte praliner lønner det seg å ha former som er beregnet på bli fylt. Har kjøpt noen billige silikonformer fra Kina, men de harde formene med stiv ramme er aller best å bruke. Mine skjellformer var ikke beregnet til å fylles, men jeg fikk da fylt litt godsaker i dem allikevel jeg 🙂

Oppskrift fyll (trøffelmasse) (generell)
2,5 dl fløte
35 g glykose
200 g mørk kuvertyre
75 g lys kuvertyre
35 g smør

Smak tilsettes, som for eksempel:
50 g Grand Marnier eller Rom eller Cognac
2 ss instant kaffe rørt ut i 1 ss kokende vann
Bringebærdråper

Varm fløte til kokepunktet og tilsett finhakket sjokolade. Rør glatt, tilsett glykose og smak. Rør inn smør til slutt.
Massen skal være bløt, men ikke rennende.

Her kan du se hvordan du tempererer sjokolade

Hell på med sjokolade over formene. Klask godt i bordplaten for å få ut alle luftboblene. Snu formen slik at overflødig sjokolade renner ut. Dra en skrape over for å få en ren flate. Sett formen til å stivne før du sprøyter fyllet i. Hell på nytt over sjokolade og slå formen godt i bordet for at sjokoladen skal fylle alle hulrom. Dra over med en skrape, slik at overflødig sjokolade fjernes, og du får en helt ren flate. Sett formen i fryseren i minimum 15 minutter før du slår konfekten ut.

Jeg lagde litt for mye fyll til konfekten, men rørte inn sjokolade, slik at den ble fastere og kunne trilles til trøffelkuler. Nå har jeg kuler som smaker kaffe, appelsinlikør, bringebær og kakaolikør. Nam!

Har du lyst til å smake litt av min julekonfekt? Legg igjen en kommentar i feltet under, og du kan vinne en eske med Elins julekonfekt! Jeg trekker mandag 16.12 🙂