Sjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler

Picture

Superenkle luksus-kuler

Trøffelkuler er smaken av luksus. Disse fløyelsmyke konfektbitene kan du fint lage i dag og ha helt til jul. Hvis du klarer å vente, da.

Du syntes kanskje det er litt tidlig å tenke på jul, men om en måned åpnes første luke i julekalenderen. Og om du ikke setter i gang med julebakst og kos akkurat i dag, så går det jo an å planlegge julen i god tid. Disse trøffelkulene er for eksempel fine å gi bort som gaver (året rundt). Smaker helt fantastisk godt og har lang holdbarhet. Mine favoritter er trøffelkuler med Grand Marnier eller med kaffesmak. For å få en god kaffesmak bruker du en god fryse-tørret kaffe. Rør ut 1-2 ss i 1/2 dl vann. Jeg pakket mine kuler inn i cellofanposer og dro et fint bånd rundt.  Fin som vertinnegave, julegave, kollegagave, førjulsgave. Eller bare spis dem selv 🙂

Picture

 


Trøffelkuler

100 g kremfløte
250 g sjokolade
smak ca. 50 g – eksempel:
cognac, rom, appelsinlikør, honning, kaffe eller chai te (putt gjerne teen i fløten)

Slik gjør du:
1. Fløten gis et oppkok og dras av platen.
2. Hakket sjokolade blandes i – rør til alt er smeltet.
3. Smak tilsettes.
4. Avkjøles et døgn i kjøleskap.
5. Rull kuler som trilles i kakao eller melis.

Oppbevares i kjøleskap, men spises helst rom-temperert.

4 Kommentarer
  • Karin Hansen
    Svar
    Skrevet på15:07, 6. desember 2018

    Hvor mange kuler blir det av en porsjon, sånn ca,??

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på21:40, 6. desember 2018

      Umulig å svare på – kommer an på hvor store kuler du lager. Dette blir ganske mye om kulene er små..

  • Linn-Terese
    Svar
    Skrevet på10:15, 7. desember 2018

    Hei🎅🏼
    Hvilken sjokolade anbefaler du å bruke?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:36, 7. desember 2018

      Kuvertyre (altså ekte sjokolade med kakaofett). Her har jeg bare brukt vanlig kokesjokolade kjøpt på dagligvarebutikk.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits