- Krem.no - https://krem.no -

Gulrotkake i stor langpanne

Snakk om saftig og mega-god kake, da. Denne ble helt fantastisk!

Kaker i langpanne er alltid en hit. Jeg pleier aldri å lage så digre kaker, men dette er kaka som skal bakes den dagen vi igjen kan samles i store flokker. Gulrotkake i stor langpanne er bare skalert litt opp fra denne, som jeg har laget i en «vanlig» langpanne. Jeg har også laget en rund, liten gulrotkake tidligere. Det finnes også en variant laget som muffins med blåbær.

Her har jeg altså tatt i bruk den største langpanna, den som følger med ovnen. Målene er 47 cm x 40 cm og selve formen har litt høyere kanter enn platene.

Dette er en enkel røre-sammen-kake og jeg brukte en visp i starten da jeg rørte sammen det tørre, før jeg gikk over til å røre med en slikkepott. Pass på å bruke en stor bolle (min var litt knapp). Dette er en kake som ikke skal røres for mye sammen og vil du heller bruke en maskin, gjør det. Bruk i så fall redskapet som heter grind.

Det som tar tid når du skal bake så stor gulrotkake er faktisk å rive gulrøttene, haha! Selve kaka steker på et kvarter-20 minutter. Jeg tok den ut av ovnen, dro den over på en rist for å avkjøle, og la den så tilbake i langpanna da jeg skulle ta bilder. Glasuren er også bare å røre sammen, men sørg for å ha romtemperert både smøret og kremosten. Ostekremen has på kaka når den er helt avkjølt.

Gulrotkake i stor langpanne
450 g hvetemel
6 ts bakepulver
1.5 ts natron
450 g brunt sukker (farinsukker)
5 ts kanel
6 egg
3.5 dl nøytral olje, for eksempel soya eller raps
600 g finraspet gulrot

Glasur
200 g kremost naturell
200 g mykt smør
450 g melis
4 ts vaniljesukker
​3-4 ss sitronsaft
Rør alle ingredienser sammen med en miksmaster. Pisk til kremen er glatt. 

Slik gjør du:
1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
2. Tilsett eggene.
3. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig).
4. Kle en stor langpanne (ca. 40 x 47 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek midt i ovnen på 180 °C i 15-20 min. Bruk varmluft om du kan.
6. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover.

Vær nøye med å blande hevemiddel, krydder og mel sammen. Rør inn sukker.
Rør inn eggene.
Rør inn gulrot vekselsvis med olje.
Fordel massen i en stor langpanne 40 cm x 47 cm.
Min kake var ferdig på litt over 15 minutter. Stekte på 180 grader varmluft.
Pisk sammen glasur med en håndmikser, stryk den på en helt avkjølt kake.
Lag et mønster.
Fyll en beholder med varmt vann. Dypp kniven i vannet, tørk av og skjær opp kaken.
Jeg putta kaka tilbake i forma
Ikke lag for store stykker. Kaka kan fint fryses også, enten med eller uten glasur.