Gulrotkake i langpanne

Gulrotkake i langpanne

Bilde

Saftig gulrotkake – as seen on TV

Lyst til å bake kaka jeg hadde på Sommeråpent på lørdag? Her er oppskrift på den saftige gulrotkaka, pyntet med spiselige blomster. 
Gulrotkake
300 gr hvetemel (5 dl)
4 ts bakepulver
1 ts natron
300 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
2-3 ts kanel (liker du kanel tar du mer)
4 egg
2.5 dl nøytral olje (eks. soyaolje eller rapsolje)
400 g (ca. 8 dl) fintraspete gulrøtter

Krem:
125 g kremost naturell
125 g mykt smør
250g melis
2 ts vaniljesukker
​2 ss sitronsaft
Rør alle ingredienser sammen med en ballongvisp eller en miksmaster. Pisk til kremen er glatt. 

Pynt:
Geitrams, blåklokke, rødkløver og jordbær

Slik gjør du:
1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
2. Tilsett eggene.
3. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig).
4. Kle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek på nederste rille på 180 °C i 35-45 min (avhenger av størrelse på form)
6. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover

Bilde

Bilde

Syntes du kaka på høyre bilde er større enn den på venstre? Riktig – jeg lagde to kaker. Den ene er stekt i en større form enn den andre. Begge kakene er stekt på nederste rille i ovnen – over/ undervarme i ca. 35 minutter. 
Bilde

For å få den fin på fatet har jeg skåret av kantene før jeg hadde på kremen. 
Bilde

Pyntet med spiselige blomster og jordbær. Nydelig, saftig kake som «alle» liker. 
Be the first to write a review
14 Kommentarer
  • Tina
    Svar
    Skrevet på22:46, 28. juli 2017

    Hei! Har et spm ang natron. Skal ikke den virke opp mot en type surprodukt, som kefir/rømme? For å heve?
    Mvh Tina

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:36, 29. juli 2017

      Hei Tina, det har du helt rett i. Som du har sett av oppskriften er det ingen surmelksprodukter i denne, men her er det brunt sukker (som er surt merklig nok) som er komponenten natron reagerer i mot. Det er også en hel del bakepulver, som i all hovedsak gjør hevejobben her.

    • Vigdis Gundersen
      Svar
      Skrevet på19:44, 27. mai 2020

      Skal ikke eggene piskes med sukker først?

      • Elin Krem.no
        Svar
        Skrevet på09:36, 28. mai 2020

        Står det det? Nei. Da skal du ikke det.

  • Grethe
    Svar
    Skrevet på11:28, 7. februar 2018

    Heisan
    Jeg har fått en bursdagskakebestilling fra nevøen som blir 4 år – han ville ha en åker-kake 😅 Da tenker jeg at denne kaken må være perfekt som utgangspunkt. Planen er å farve ostekremen grønn, drysse grønt kakedryss over og pynte med leketraktorer og marsmellows som høyballer.
    Så da lurer jeg på hvor mange dager (1-2-3) i forveien jeg evnt kan bake denne og hvordan oppbevare den imellomtiden? Tenker evnt å lage ostekremen samme dag som kaken serveres 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:36, 7. februar 2018

      Høres ut som en fin plan! Dette er en kake som holder seg saftig i mange dager, men hadde jeg vært deg ville jeg bakt den noen dager (eller uker for den saks skyld) i forveg, puttet den i fryseren samme dag og tatt den opp igjen den dagen du skal spise den. Om den pyntes når den er litt halvfrossen gjør ingen ting. Den tiner relativt raskt. Lykke til!

      • Grethe
        Svar
        Skrevet på11:40, 7. februar 2018

        Takk for svar, da baker jeg den i dag og putter den i fryseren – greit med alt som er unnagjort 👍🏼

  • Grete Bauer
    Svar
    Skrevet på20:41, 4. juli 2019

    Jeg bakte denne i dag – med glutenfritt mel – og den ble super, så tusen takk for fin oppskrift!

  • Anne Zarghami
    Svar
    Skrevet på14:06, 20. februar 2020

    Hei:-) Lurer på å lage denne (enten i langpanne eller som rund kake) med fondant topp. Vil gjerne lage bunnen en uke i forkant & fryse ned. Ta opp bunnen og pynte med ostekrem (kun ostekrem eller kan annen krem benyttes her..?) og fondant topp to dager før servering. Altså at kaken står ferdigpyntet i kjøleskapet to dager før servering etter at bunnen har vært fryst i ca. en uke. Går dette? Og hvis mulig; Hvordan bør kaken «pakkes inn» i kjøleskapet i disse to dagene? Ikke så ofte det bakes her….😅

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på17:56, 20. februar 2020

      Ville vel kanskje ikke lagt fondant oppå ostekremen? Særlig ikke hvis den skal stå i to dager (fondanten vil gå i oppløsning pgs fuktighet fra kremen). Det er null problem for kaka at den har vært fryst og skal stå, det tåler den fint. Kaka må pakkes inn i plast.

      • Anne Zarghami
        Svar
        Skrevet på19:12, 20. februar 2020

        Tusen takk for svar:-) Lager også sjokoladekake med sjokoladekrem + fondant utenpå og det fungerer fint der, men kanskje noe annet med ostekrem og gulrotkake..? Litt sånne ting jeg må finne ut av før konfirmasjonen 🙂 Har du kanskje tips til annen type kake med fondant topp da jeg skal lage to ulike temakaker (Sjokoladekake + en til…)?

        • Elin Krem.no
          Svar
          Skrevet på16:08, 22. februar 2020

          Er ikke den som bruker mest fondant, det blir for søtt…kanskje vurdere å bruke noe annet enn fondant?

  • Kamilla Heimark
    Svar
    Skrevet på15:20, 24. februar 2022

    Hei! Jeg vil lage denne i langpanne som følger med oven ( altså en del større ) kan jeg dobble oppskriften da? Og er det eventuelt noen av ingrediensene som ikke skal dobbles?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:22, 25. februar 2022

      Hvis du skal doble skal alt dobles.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...