Gulrotkakemuffins med blåbær

Gulrotkakemuffins med blåbær

Bilde

Myke og saftige små (bittelitt sunnere) gulrotkaker med blåbær  

Gulrotkake er så godt, men ofte full av olje og sukker. Vel. Ikke her. Joda, det er sukker og bittelitt fett, men oppskriften er fylt med gulrot og blåbær. Saftig, myk, med litt kanelsmak og et lite lag ostekrem. Min solekleklare høstfavoritt!

Åh, jeg vet det. Jeg gjentar meg selv hver gang jeg lager noe godt her på bloggen. Sååå godt! Så enkelt! Men, hva skal man si, da?

Her sitter jeg og tygger på denne lekre, lekre kakebiten – blåbæra knaser i tennene og jeg kjenner på balansen mellom den saftige og myke gulrotkaka, den syrlige ostekremen og får plutselig små eksplosjoner av blåbær i munnen. Det er jo bare SÅÅÅ godt. Hvordan skal jeg få det formidlet? 

Jeg prøver så godt jeg kan å uttrykke det med ord, men aller helst lar jeg bildene tale. Min tanke er at du virkelig skal få lyst til å smake. Klarer jeg å ta bra bilder har jeg egentlig ikke bruk for så mange ord. 

Denne muffinsoppskriften er som du sikkert har skjønt lett som en plett og bare å røre sammen. Jeg gikk noen skritt fra døra og plukket en liten kopp med blåbær, men har du ikke skogen i umiddelbar nærhet, bruk gjerne kjøpeblåbær eller fryste bær. (Personlig liker jeg aller best de svarte skogsblåbærene, og ikke butikkbærene som er hvite inni og høstes fra busker). Du kan også lage denne oppskriften i en springform. Da vil den passe til en form på ca. 22-24 cm. Steketiden blir omtrent den samme. 

Gulrotkakemuffins med blåbær (12 stk)

100 g sukker 
50 g brunt sukker (eller ta det du har)
2 egg
1/2 dl smeltet smør/ olje
190 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts kanel
90 g finrevet gulrot (1 gulrot)
100 g blåbær

Blåbær til pynt. 

Ostekrem
100 g nøytral kremost
35 g smør
60 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis. 
2. Sikt inn det tørre og rør det såvidt sammen. 
3. Rør inn smør/olje og finrevet gulrot
4. Vend inn blåbær til slutt.
5. Ha i 12 muffinsformer og stek på 190 grader ca. 20-30 minutter (bruke en bakepinne for å finne ut om muffisnen er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen må den stekes lenger). 

Krem:
Rør sammen mykt smør og melis. Bland inn kremost, vanlje og sitron. 

Stryk på ostekremen når muffinsen er avkjølt og pynt med blåbær.

Bilde

Fordel massen med en skje og stek på 190 grader i 25-30 minutter. 
Bilde

Nam, nam, nam. Og nam igjen. 
8 Kommentarer
  • Findus
    Svar
    Skrevet på09:41, 20. august 2015

    Perfect timing! Jeg var akkurat på jakt etter gulrotkake. Dine superlativer har overtalt meg – det må bli disse!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:07, 21. august 2015

      Og takk for det Findus!

  • Anne Salvesen
    Svar
    Skrevet på03:02, 23. august 2015

    Denne fikk vi servert som kake til kaffen igår. Utrolig god. Må prøves i disse blåbærtider.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:29, 23. august 2015

      Enig – den bør prøves 🙂 Liker!

  • Linda
    Svar
    Skrevet på23:16, 24. september 2015

    Oj, dette så godt ut! Har tittet litt rundt i bloggen din nå og kan konstatere at jeg har funnet en ny favorittblogg! Mye som må prøves her ja! :-

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på23:32, 24. september 2015

      Velkommen i kremgjengen Linda 🙂 Hyggelig at du liker bloggen min 😉

  • ellie
    Svar
    Skrevet på21:42, 12. februar 2018

    Ser fantastisk gode ut!! Kan de fryses (altså uten glasur)?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:09, 12. februar 2018

      Går helt fint!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits