- Krem.no - https://krem.no -

Hamburgerbrød og pølsebrød

Grillsesongen står for døra og er det noe jeg liker, så er det mjuke hjemmelagde hamburgerbrød eller pølsebrød. Her har jeg laget begge deler. For å få den ekstra mjukheten har jeg brukt tangzhong-teknikk.

Vet du ikke hva tangzhong er, les deg opp her! 

Dette er en deig du kjenner – jeg har kun skrudd litt på salt, sukker og smørmengde. Jeg ble veldig fornøyd med disse!

Hamburgerbrød – pølsebrød
(ca. 15 hamburgerbrød, eller ca. 20 pølsebrød)

Lag jevning først av:
40 g hvetemel
200 g melk

tilsett i bakebollen:
460 g hvetemel
175 g melk
20 gram gjær eller 6 g tørrgjær
3 ts salt
4 ss sukker
40 gram smør i terninger

 


Slik gjør du:
1. Lag jevning av melk og hvetemel. Varm til det tykner. Avkjøl. Bland jevning med resten av ingrediensene i en bakemaskin (bortsett fra salt og smør), tilsett kald væske.
2. Elt på middels fart i 10-15 minutter. Tilsett salt og smør. Elt videre noen minutter, til du kan ta glutentesten.
3. Deigen settes på benken til den hevet til dobbel størrelse.(Pakk bakebollen inn i en pose).
4. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, del opp i seksten emner på ca. 50 gram til pølsebrød, og ca. 70 gram til hamburgerbrød.
5. Plasser deigemnene på en plate med bakepapir.
6. La heve i ca. 30-45 min (med tørrgjær går det lenger tid – opp til halvannen time). Spray eller pensle med vann under heving så ikke deigen tørker ut.
7. Pensle med vann, strø på sesamfrø.
8. Stekes litt ned i ovnen på 225 grader i ca. 10-15 minutter.

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12548″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12549″ img_size=»medium»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Pølsebrød: vei opp deigen til mellom 50 og 60 gram. Rull først til boller, deretter til pølser. Sett på plate (litt tett om du ønsker mjuke kanter). Klem pølsene ned.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12552″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Spray eller pensle med vann mens de hever (30-45 minutter). Spray eller pensle med vann rett før steking og dryss på sesamfrø hvis du ønsker. Stek på 225 grader i 10-12 minutter.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12550″ img_size=»medium»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»12551″ img_size=»medium»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Hamburgerbrød: Del deigen opp i biter på ca. 70 gram. Trill boller og klem så flate du kan. La heve 30-45 minutter. Spray/ pensle med vann så de ikke tørker ut under heving.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12553″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Spray/pensle med vann og dryss på sesamfrø rett før steking. Stek på 225 grader i 10-15 min.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»12554″ img_size=»large»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Mjuke og supergode! Putt i fryseren eller pakk inni plast og la ligge på benken til dagen etter.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]