Din handlekurv er tom.

Grove hamburgerbrød

Det er januar og ikke akkurat grillsesong. Likevel har jeg bakt halvgrove hamburgerbrød, fordi brødene har mange anvendelser. De kan smøres med pålegg til ei matpakke, brukes til fiskeburgeren, til Bahn mi (vietnamesisk baguette) eller til pulled chicken / pork.
Mine hamburgerbrød er super-duper mjuke fordi de er laget med en asiatisk baketeknikk kalt tangzhong. Hvis du ønsker å lage brødene fine, ikke grove, har jeg en kremoppskrift her
Og hvis du reagerer på at brødene «bare» er halvgrove har det sin naturlige forklaring. Jo mer grovt, jo tyngre bakverk. Jeg ønsket disse lette, med en typisk hamburgerbrødkonsistens, ikke helgrove, tunge klumper.
Du kan selvfølgelig lage pølsebrød også. Deigvekt per emne er da ca. 50 g. Egner seg godt for frysing.
Vil du doble oppskriften? Doble alt.
Halvgrove hamburgerbrød (12 stk)
Lag jevning først av:
40 g hvetemel
200 g vann
tilsett i bakebollen:
250 g hvetemel
200 g sammalt hvete fin
200 g vann
20 gram gjær eller 6 g tørrgjær
6-8 gram salt (ca. 3 ts)
20 g sukker (ca. 3 ss)
40 gram smør i terninger
Slik gjør du:
1. Lag jevning av vann og hvetemel. Varm til det tykner. Avkjøl til romtemperatur. Bland jevning med resten av ingrediensene i en bakemaskin (bortsett fra salt og smør), tilsett kald væske.
2. Elt på middels fart i 10-15 minutter. Tilsett salt og smør. Elt videre noen minutter, til du kan ta glutentesten.
3. Deigen settes på benken en times tid. (Pakk bakebollen inn i en pose).
4. Når deigen har hvilt, del opp til tolv emner på ca. 80 gram. Trill til boller.
5. Plasser deigemnene på en plate med bakepapir. Klem dem helt flate, ta gjerne litt mel på hendene.
6. La heve i ca. 30-45 min (med tørrgjær går det lenger tid ). Spray eller pensle med vann under heving så ikke deigen tørker ut.
7. Pensle eller spray med vann, strø på sesamfrø.
8. Stekes litt ned i ovnen på 225 grader over7undervarme ca. 10-15 minutter, eller 220 grader varmluft i ca. 10 min.







Bente Jakobsen
Fantastisk god oppskrift! Jeg lagde brytebrød av deigen og det ble veldig vellykket!