Krydderkake laget på latmanns-vis
Det som er så fint med krydderkaker, er at man kan tilsette de kryddersmakene man liker best. I denne kaken kan du for eksempel tilsette litt ingefær, allehånde, anis eller pomeranseskall. Liker du ikke nellik? Da dropper du det krydderet. Eller du kan ta bort kardemomme. Det er opp til deg og din smak!
For å få litt farge på kaken har jeg også tilsatt litt kakao, uten at det setter særlig smak.
Kaka er laget over samme lest som denne appelsinkaka
200 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
120 g (brunt) sukker
1 ts kardemomme
2 ts kanel
0.5 ts nellik (malt)
2 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
1 ss kakao
1 dl melk
3 egg
1 dl nøytral olje (solsikke, soya eller raps)
ca. 3 epler
Slik gjør du:
1. Rør sammen egg, olje, sukker og melk.
2. Sikt det tørre sammen (bland det godt sammen) og miks med den flytende blandingen. Rør til du ikke har klumper.
3. Skrell epler og del i båter.
4. Røra helles i en 22 cm rund springform. Legg på epler.
5. Settes i ovnen på (varmluft) 180 grader i ca. 40 minutter. Bruk en stekepinne for å finne ut når kaken er ferdig stekt. Det skal ikke sitte deig igjen på pinnen.
Kremostglasur
100 g nøytral kremost
35 g smør
60 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft
Strykes på kaken etter avkjøling
|
|