Appelsinkake for den late

Appelsinkake for den late

Picture

Formake som røres sammen på et blunk

Lat har jeg alltid vært, men å ta snarveier når man skal bake gode kaker kan ofte straffe seg. Denne kaken har derfor overrasket meg, for makan til lettvinte greier. Og jammen ble den god også! 

De som kjenner meg vet at jeg godt kan like latmannslivet. En annen ting jeg har hang til er appelsiner, særlig på denne tiden av året. I disse OL-tider blir det derfor mye sofa-liv med tilhørende appelsinfråtsing. Men det begrenser seg hvor mange man kan innta per dag, og nå har jeg kjøpt litt for mange av de oransje herlighetene  - igjen. Har en kjempegod appelsinkake du absolutt bør prøve, men i dag fikk jeg lyst til å finne en oppskrift på en kjapp og grei appelsinkake som jeg rakk å lage under en av reklamepausene i OL-sendingene (er rask når jeg først setter i gang..).

Og joda, jeg fant selvfølgelig en oppskrift på nettet som bare kunne røres sammen på et blunk.  Akkurat som med de glutenfrie sjokolade-cookiesene var jeg skeptisk, veldig skeptisk. Trodde sikkert dette ville bli en tung kladd av en kake som hadde rå-rand til mellomnavn. Men, neida! Sånn gikk det ikke. Dette er en super-enkel appelsinkake som har en litt formkake-aktig konsistens, og består av blant annet yoghurt og appelsin. Den er ikke særlig søt og smaker friskt. Rett og slett en nydelig appelsinkake, helt uten rå-rand!

Appelsinkake med yoghurt
200 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
100 g sukker
1 ts salt
300 g yoghurt (nøytral, sitrus eller vanilje)
3 egg
2 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje (solsikke eller raps)
1/2 dl appelsinsaft
Revet skall av 2 appelsiner

Melisglasur laget av appelsinsaft og melis (tilsatt litt gul farge)

Slik gjør du:
1. Rør sammen egg, olje, sukker, revet appelsinskall, appelsinsaft og yoghurt. 
2. Sikt det tørre sammen og bland godt med den flytende blandingen. Rør til du ikke har klumper. 
3. Helles i en smurt/ bakepapirkledd brød-form.
4. Settes i ovnen på 180 grader i 50 minutter – 1 time. 

Klem saften av en halv appelsin og bland med melis. Røres på kaken når den er avkjølt.

Picture

22 Comments
  • Mette
    Reply
    Posted at 01:41, 19. February 2014

    Hei
    Synes du har så mange gode oppskrifter, så jeg måtte prøve denne med det samme jeg så den. Glemte imidlertid – trolig fordi dine oppskrifter alltid er så gode – at jeg synes kaker med for mye egg (og uten smør trolig) blir utrolig “eggete”. Nesten som en omelett.
    Er det meningen, eller gjør jeg noe feil? Kanskje jeg feks steker for kort el for lenge eller pisker feil… Eller er det en kakekonsistens jeg rett og slett ikke er så glad i, men som er helt vanlig…
    Takk for svar:)

    • Posted at 09:50, 21. January 2017

      God kake.Men det går så fint å halvere mengden yougert!Kaken blir mye luftigere, og ikke så tung.Halver ohså appelsinskall og skjær litt valnøtter oppi for å få noe å tygge på

      • Konditor-Elin
        Reply
        Posted at 19:14, 21. January 2017

        Tusen takk for tips Lise!

  • Konditor-Elin
    Reply
    Posted at 13:37, 19. February 2014

    Hei Mette! Eggete kaker høres jo ikke godt ut, og det første jeg tenker er at her må det være noe feil med oppskriften. Skjer det med flere kaker, eller er det en spesiell? For meg virker det som at forholdet mellom egg og andre ingredienser ikke stemmer helt. Send meg gjerne en oppskrift som blir på denne måten på mail om du vil (se under kontakt)

    • Mette
      Reply
      Posted at 01:39, 20. February 2014

      Hei og takk for svar
      et eksempel på oppskrift er jo denne appelsinkaken. den ble “eggete”.
      Mvh

      • Konditor-Elin
        Reply
        Posted at 02:46, 20. February 2014

        Det var merkelig. Kanskje du har hatt for lav steketemperatur? I slike tilfeller vil kaken “koagulere” fremfor å bli stekt. Vanskelig å si, men prøv igjen og la meg høre hvordan det går 🙂

  • Wenche
    Reply
    Posted at 04:19, 11. March 2014

    Hei!
    Nydelig kake! Jeg har bakt den i to utgaver, en med appelsin og en med sitron. Smaker kjempegodt!
    Takk for alle smakfulle oppskrifter du legger ut 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 05:22, 11. March 2014

      Bare hyggelig, Wenche, og takk for tips om å variere med sitron 🙂

  • miriam
    Reply
    Posted at 13:22, 16. March 2015

    Hei. Jeg bakte denne i dag. Jeg var redd for å steke kaken for lenge så den skulle bli tørr, og tok den derfor ut litt for tidlig, men det hadde ikke gjort noe om den stod tiden ut:) Nydelig kake som falt i smak hos både små og store:)

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 16:20, 16. March 2015

      Så hyggelig tilbakemelding Miriam 🙂 Tusen takk for fine ord!

  • Solfrid
    Reply
    Posted at 14:53, 26. March 2015

    Hei. Jeg trenger en langpannekake og lurer på om en dobling av oppskriften din kan bli passe til langpanne?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 16:34, 26. March 2015

      Ja, det går nok fint – bare bruk en liten langpanne 🙂

  • Line
    Reply
    Posted at 11:50, 20. November 2015

    Går det ann å lage denne kaken på gastronomform?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 12:03, 20. November 2015

      Ja, det vil jeg tro Line 🙂

  • Monica
    Reply
    Posted at 12:47, 20. November 2015

    Om jeg fordeler røren i 2 mindre former, hva tenker du steketiden skal være?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 12:55, 20. November 2015

      Hei Monica. Jeg vil tro en time eller litt over. Stek på varmluft og bruk en bakepinne for å sjekke. Når det ikke henger deig igjen på pinnen er den ferdig 🙂

  • Thea
    Reply
    Posted at 16:28, 21. November 2015

    Åh, prøvde denne kaken, god smak men desverre så stekte jeg den bare i 50 minutter.. Å den ble rå 🙁 God smak, men krever lengre steketid enn minimumstiden. Erstattet melisglasuren med smeltet mørk kokesjokolade, utrolig godt sammen med appelsin .

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 18:19, 21. November 2015

      Ja, den trenger laaang steketid. Sjokolade og appelsin blir aldri feil – takk for tips!

  • Gina
    Reply
    Posted at 20:43, 23. November 2015

    Hei! Jeg prøvde akkurat og lage denne, men fikk ikke luftig konsistens.. Den ble nesten som gummi, nesten slik som beskrevet over..! Hva kan jeg gjøre annerledes? 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 13:04, 25. November 2015

      Hei Gina! forsøk å røre enda mindre i kakerøra 🙂

  • Oda
    Reply
    Posted at 20:21, 16. October 2016

    Hei! Jeg prøvde denne oppskriften i dag, men hadde ikke alle ingrediensene, så det ble kiwiyoghurt og 2 klementiner istedenfor 2 appelsiner. Dessuten var jeg litt utålmodig så brukte en liten kakeform + muffinsformer, 200 grader og mye kortere steketid. Resultatet ble helt perfek.! Det var en helt nydelig smak! Takk for god oppskrift, denne går inn på topp 10 for meg!

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 20:40, 16. October 2016

      Så bra! Alltid morsomt når man finner ut av ting på egenhånd og improviserer med full klaff 😉

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits