Din handlekurv er nå tom!
Appelsinkake for den late
Formake som røres sammen på et blunk
Og joda, jeg fant selvfølgelig en oppskrift på nettet som bare kunne røres sammen på et blunk. Akkurat som med de glutenfrie sjokolade-cookiesene var jeg skeptisk, veldig skeptisk. Trodde sikkert dette ville bli en tung kladd av en kake som hadde rå-rand til mellomnavn. Men, neida! Sånn gikk det ikke. Dette er en super-enkel appelsinkake som har en litt formkake-aktig konsistens, og består av blant annet yoghurt og appelsin. Den er ikke særlig søt og smaker friskt. Rett og slett en nydelig appelsinkake, helt uten rå-rand!
Appelsinkake med yoghurt
200 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
100 g sukker
1 ts salt
300 g yoghurt (nøytral, sitrus eller vanilje)
3 egg
2 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje (solsikke eller raps)
1/2 dl appelsinsaft
Revet skall av 2 appelsiner
Melisglasur laget av appelsinsaft og melis (tilsatt litt gul farge)
Slik gjør du:
1. Rør sammen egg, olje, sukker, revet appelsinskall, appelsinsaft og yoghurt.
2. Sikt det tørre sammen og bland godt med den flytende blandingen. Rør til du ikke har klumper.
3. Helles i en smurt/ bakepapirkledd brød-form.
4. Settes i ovnen på 180 grader i 50 minutter – 1 time.
Klem saften av en halv appelsin og bland med melis. Røres på kaken når den er avkjølt.
|
|
Mette
Hei
Synes du har så mange gode oppskrifter, så jeg måtte prøve denne med det samme jeg så den. Glemte imidlertid – trolig fordi dine oppskrifter alltid er så gode – at jeg synes kaker med for mye egg (og uten smør trolig) blir utrolig «eggete». Nesten som en omelett.
Er det meningen, eller gjør jeg noe feil? Kanskje jeg feks steker for kort el for lenge eller pisker feil… Eller er det en kakekonsistens jeg rett og slett ikke er så glad i, men som er helt vanlig…
Takk for svar:)
Lise
God kake.Men det går så fint å halvere mengden yougert!Kaken blir mye luftigere, og ikke så tung.Halver ohså appelsinskall og skjær litt valnøtter oppi for å få noe å tygge på
Konditor-Elin
Tusen takk for tips Lise!
andre´
Høres godt ut med appelsin og riven appelsinskall .Kjenner det nes.ten i munnen. Jeg selv så en pizzaoppskrift som jeg bruker selv . Funnet på i ternet av en norsk dame. Den smaker for meg personlig like godt som på pizzeriaer. Mat er nok en kunst å lage. Jeg selv er ingen ekspert på alt dette men vet litt. Deriblant om baking av brød. ajeg lærte å bake fra bunn av av en norsk baker .Kan hende jeg forsøker meg på litt kakebaking også. Har før bakt fra bunnen noe som kansje nu er tradisjonelt. Rosinbrød med glasur på. Kan hende jeg igen gør det ,lager det . Fred . Sikkert en bra kake dette. Takk Jeg har jo absolutt god tid til å bake. Er uførepensjonær .
Konditor-Elin
Hei Mette! Eggete kaker høres jo ikke godt ut, og det første jeg tenker er at her må det være noe feil med oppskriften. Skjer det med flere kaker, eller er det en spesiell? For meg virker det som at forholdet mellom egg og andre ingredienser ikke stemmer helt. Send meg gjerne en oppskrift som blir på denne måten på mail om du vil (se under kontakt)
Mette
Hei og takk for svar
et eksempel på oppskrift er jo denne appelsinkaken. den ble «eggete».
Mvh
Konditor-Elin
Det var merkelig. Kanskje du har hatt for lav steketemperatur? I slike tilfeller vil kaken «koagulere» fremfor å bli stekt. Vanskelig å si, men prøv igjen og la meg høre hvordan det går 🙂
Wenche
Hei!
Nydelig kake! Jeg har bakt den i to utgaver, en med appelsin og en med sitron. Smaker kjempegodt!
Takk for alle smakfulle oppskrifter du legger ut 🙂
Konditor-Elin
Bare hyggelig, Wenche, og takk for tips om å variere med sitron 🙂
miriam
Hei. Jeg bakte denne i dag. Jeg var redd for å steke kaken for lenge så den skulle bli tørr, og tok den derfor ut litt for tidlig, men det hadde ikke gjort noe om den stod tiden ut:) Nydelig kake som falt i smak hos både små og store:)
Konditor-Elin
Så hyggelig tilbakemelding Miriam 🙂 Tusen takk for fine ord!
Solfrid
Hei. Jeg trenger en langpannekake og lurer på om en dobling av oppskriften din kan bli passe til langpanne?
Konditor-Elin
Ja, det går nok fint – bare bruk en liten langpanne 🙂
Line
Går det ann å lage denne kaken på gastronomform?
Konditor-Elin
Ja, det vil jeg tro Line 🙂
Monica
Om jeg fordeler røren i 2 mindre former, hva tenker du steketiden skal være?
Konditor-Elin
Hei Monica. Jeg vil tro en time eller litt over. Stek på varmluft og bruk en bakepinne for å sjekke. Når det ikke henger deig igjen på pinnen er den ferdig 🙂
Thea
Åh, prøvde denne kaken, god smak men desverre så stekte jeg den bare i 50 minutter.. Å den ble rå 🙁 God smak, men krever lengre steketid enn minimumstiden. Erstattet melisglasuren med smeltet mørk kokesjokolade, utrolig godt sammen med appelsin .
Konditor-Elin
Ja, den trenger laaang steketid. Sjokolade og appelsin blir aldri feil – takk for tips!
Gina
Hei! Jeg prøvde akkurat og lage denne, men fikk ikke luftig konsistens.. Den ble nesten som gummi, nesten slik som beskrevet over..! Hva kan jeg gjøre annerledes? 🙂
Konditor-Elin
Hei Gina! forsøk å røre enda mindre i kakerøra 🙂
Oda
Hei! Jeg prøvde denne oppskriften i dag, men hadde ikke alle ingrediensene, så det ble kiwiyoghurt og 2 klementiner istedenfor 2 appelsiner. Dessuten var jeg litt utålmodig så brukte en liten kakeform + muffinsformer, 200 grader og mye kortere steketid. Resultatet ble helt perfek.! Det var en helt nydelig smak! Takk for god oppskrift, denne går inn på topp 10 for meg!
Konditor-Elin
Så bra! Alltid morsomt når man finner ut av ting på egenhånd og improviserer med full klaff 😉
Hanne-Elin Fosse
Måtte prøve denne for å bruke opp litt appelsiner som var på hell. Lagde dobbel porsjon for å bruke opp så mye som mulig. Å hjelpe meg det var lurt! Noe av det beste jeg har smakt! Slang bare oppi det jeg hadde av rømme/creme fraiche/yoghurt-rester så fikk jeg brukt opp det også!
Tusen takk for nok en herlig oppskrift (den er jo ikke ny, men ny for meg).