Gulrotkake i langpanne

Gulrotkake i langpanne

Bilde

Saftig gulrotkake – as seen on TV

Lyst til å bake kaka jeg hadde på Sommeråpent på lørdag? Her er oppskrift på den saftige gulrotkaka, pyntet med spiselige blomster. 
Gulrotkake
300 gr hvetemel (5 dl)
4 ts bakepulver
1 ts natron
300 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
2-3 ts kanel (liker du kanel tar du mer)
4 egg
2.5 dl nøytral olje (eks. soyaolje eller rapsolje)
400 g (ca. 8 dl) fintraspete gulrøtter

Krem:
125 g kremost naturell
125 g mykt smør
250g melis
2 ts vaniljesukker
​2 ss sitronsaft
Rør alle ingredienser sammen med en ballongvisp eller en miksmaster. Pisk til kremen er glatt. 

Pynt:
Geitrams, blåklokke, rødkløver og jordbær

Slik gjør du:
1. Bland sammen de tørre ingrediensene.
2. Tilsett eggene.
3. Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet. Ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig).
4. Kle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
5. Stek på nederste rille på 180 °C i 35-45 min (avhenger av størrelse på form)
6. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover

Bilde

Bilde

Syntes du kaka på høyre bilde er større enn den på venstre? Riktig – jeg lagde to kaker. Den ene er stekt i en større form enn den andre. Begge kakene er stekt på nederste rille i ovnen – over/ undervarme i ca. 35 minutter. 
Bilde

For å få den fin på fatet har jeg skåret av kantene før jeg hadde på kremen. 
Bilde

Pyntet med spiselige blomster og jordbær. Nydelig, saftig kake som “alle” liker. 
5 Comments
  • Tina
    Reply
    Posted at 22:46, 28. July 2017

    Hei! Har et spm ang natron. Skal ikke den virke opp mot en type surprodukt, som kefir/rømme? For å heve?
    Mvh Tina

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 09:36, 29. July 2017

      Hei Tina, det har du helt rett i. Som du har sett av oppskriften er det ingen surmelksprodukter i denne, men her er det brunt sukker (som er surt merklig nok) som er komponenten natron reagerer i mot. Det er også en hel del bakepulver, som i all hovedsak gjør hevejobben her.

  • Grethe
    Reply
    Posted at 11:28, 7. February 2018

    Heisan
    Jeg har fått en bursdagskakebestilling fra nevøen som blir 4 år – han ville ha en åker-kake 😅 Da tenker jeg at denne kaken må være perfekt som utgangspunkt. Planen er å farve ostekremen grønn, drysse grønt kakedryss over og pynte med leketraktorer og marsmellows som høyballer.
    Så da lurer jeg på hvor mange dager (1-2-3) i forveien jeg evnt kan bake denne og hvordan oppbevare den imellomtiden? Tenker evnt å lage ostekremen samme dag som kaken serveres 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 11:36, 7. February 2018

      Høres ut som en fin plan! Dette er en kake som holder seg saftig i mange dager, men hadde jeg vært deg ville jeg bakt den noen dager (eller uker for den saks skyld) i forveg, puttet den i fryseren samme dag og tatt den opp igjen den dagen du skal spise den. Om den pyntes når den er litt halvfrossen gjør ingen ting. Den tiner relativt raskt. Lykke til!

      • Grethe
        Reply
        Posted at 11:40, 7. February 2018

        Takk for svar, da baker jeg den i dag og putter den i fryseren – greit med alt som er unnagjort 👍🏼

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits