- Krem.no - https://krem.no -

Marthas sjokoladekake

Barnas favoritt

Norge har snart bursdag og derfor fikk jeg datteren min på elleve med på å sette sammen den perfekte sjokoladekaka til barnebursdag. Dekorert med bamsemums som har pynta seg. 
Til ethvert bursdagsselskap bør det stå en sjokoladekake på bordet, ikke minst til 17. mai. Denne kaken ble derfor et samarbeidsprosjekt med elleveåringen i huset og mor! 

Martha på elleve har to helt spesielle favoritter på krem.no. Det er langpanne sjokoladekake og tropisk aroma. Det måtte bli en kombinasjon. Vi lagde derfor den vanlige langpannekaken i en rund form og brukte glasuren fra tropisk aroma. 

Å lage en langpannekake i en rund form går fint, men vit at det ikke blir helt det samme. Denne måtte steike nesten en time, noe som betyr at den kan bli litt tørr i kantene. Om det skulle skje, del den i to og dynk med for eksempel sitronbrus (Sprite eller 7 Up) Jo større form du har, jo kortere steketid trenger den (jo mindre sannsynlighet for at den blir tørr). Den vil da også bli noe lavere, men du må jo ikke ha et lag krem i midten. Og blir kaka så lav at bamsemumsene ikke passer langs kanten kan du jo bare legge dem på toppen. 

Disse festpyntede bamsemumsene ligger det en rørende historie bak. Jeg har mange fine følgere og en av dem sendte meg en dag et bilde av en kake dekorert med bamsemums som hadde blå sløyfer på. Hennes mamma pleide å knyte blå eller rosa sløyfer på de små bamsene og pynte kakene med dem på familiens festdager. Hun fortalte at for første gang skulle hun nå feire en sånn dag uten mamman sin. Nå var det hun som knøt sløyfene, hun som pyntet, akkurat som hennes mor gjorde det <3.
​(Bare for ordens skyld – jeg fikk lov til å bruke ideen hennes og fortelle historien.)

Jeg har brukt det tynneste båndet jeg fant, men det går fint å bruke annet bånd også. Eller tynt 17. mai bånd. Det gikk med 3 meter totalt (til 25 bamsemums). Kjøpte båndene på Panduro.
Marthas sjokoladekake
200 g smør/ margarin
40 g kakao
4 egg
4 dl sukker
200 g hvetemel
​3 ts bakepulver

Sjokoladekrem
75 g smør
375 g melis
4 -6 ss kaffe (ferdig flytende kaffe)
1 ½ ss kakao

1 pose Bamsemums (du trenger ca. 24 stk til en form på 22 cm)
​Litt kakestrøssel
ca. 3 meter bånd klippet i 12 cm biter. 

Slik gjør du:
1. Smelt smøret og bland med kakao.
2. Sukker og egg piskes til eggedosis.
3. Hell smør og kakao i eggedosisen.
4. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen (vær forsiktig så du ikke rører for mye) 
5. Stekes i en springform kledd med bakepapir ca. 22-26 cm 45-60 minutter på 175 grader, midt i ovnen.
Sjekk med en bakepinne når kaken er ferdig – henger det deig igjen på pinnen må de steke lenger. Når det ikke henger deig igjen er den ferdig. La den avkjøle litt før du drar en kniv langs kanten og tar av ringen. Avkjøles på rist. 
6. Glasur: Rør sammen siktet melis, kakao og romtemperert (mykt) smør. Tilsett lunken kaffe (juster om du trenger å tilsette litt mer) og rør til du har en glatt glasur.

Fordel kakerøra i en form 22-26 cm. Jo videre form, jo kortere steketid. 

Del bunnen i to etter avkjøling og stryk på et lag med glasur. 

Ha på resten av kremen på toppen og lag et mønster med palett (stekespade).

Sett bamsene på langs kanten og dryss på litt kakestrøssel på toppen. 

Sjokoladekake etter barnas smak. Gjør den gjerne ferdig og sett rett i fryseren. Så er kaka ferdig til festdagen.