Sjokoladelangpanne

Sjokoladelangpanne

Bilde

Pynt kaka før glasuren stivner. Du kan bruke all slags strøssel eller revet kokos. Seigmenn og Nonstop er selvfølgelig også populært.
En supergod favoritt – som kanskje er litt for tynn og liten for deg? her finner du denne i litt større versjon.
Bilde

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og kakao. Rør sammen og hell det i eggedosisen.
Bilde

Sikt inn hvetemel og bakepulver og rør sammen.
Bilde

Stryk deigen utover i en langpanne.Stekes i langpanne 42 x 29 cm på 180 grader i 10-15 minutter
Sjokoladekake i langpannePersonlig favoritt. Har ikke tall på hvor mange ganger denne er blitt laget. Pleier å skjære den i passe små biter (mektig!) og putte i fryseren.

200 g smør/ margarin
40 g kakao
4 egg
4 dl sukker
200 g hvetemel
3/4 ts bakepulver

Smelt smøret og bland med kakao. Sukker og egg piskes til eggedosis. Hell smør og kakao i eggedosisen. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen. Stekes i langpanne 42 x 29 cm (eller en vanlig 30 x 40 cm)
på 180 grader i 15-20 minutter.
(Ingen ovner er like, av og til trenger denne 20 minutter..)

Glasur:
75 g smeltet smør/ margarin
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
5 ss sterk kaffe

Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaka når den er avkjølt.

Bilde

Sjokoladekake du bare vil ha mer av…
Bilde

5 based on 3 reviews
90 Kommentarer
  • Kine
    Svar
    Skrevet på20:27, 21. august 2022

    Lagde denne idag, enkel oppskrift og den ble veldig god! Den var ikke ferdig etter 10min så jeg lot den stå litt til og glemte av den.. Så den sto i 10min til… Men den ble god likevel! Mmmmm

  • Line
    Svar
    Skrevet på12:18, 17. mars 2023

    Bakt for første gang i går. Den beste sjokoladekaka jeg har laget! Denne blir garantert laget flere ganger. Synes ikke den blir for lav heller.

  • Lise Fix
    Svar
    Skrevet på13:57, 12. juni 2023

    Den ble 1 cm høy selv om jeg brukte mye mindre panne enn det som står anbefalt. Den ble også brent i kantene selv om jeg brukte korteste steketid. Skuffet!

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på18:52, 12. juni 2023

      Det var synd! Ofte blir luften slått ut av kaken dersom du bruker håndmikser når melet er tatt i. Alle ovner er forskjellige, i min forrige ovn var denne kaka ferdig på 8 minutter. I min nåværende ovn trenger den 15. Det er derfor alltid vanskelig å anslå steketid. Du kjenner din ovn best, stek deretter.

  • ElinBerne
    Svar
    Skrevet på22:33, 24. juli 2023

    Denne kaken ble veldig godt mottatt i min familie. Den beste sjokoladekaken jeg har laget, ble dommen. ❤️ Takk for super oppskrift, enkel og grei å lage 👏👏👏🤗

  • Ragnhild Hallingskog
    Svar
    Skrevet på14:17, 27. mars 2024

    Bakte denne nå, den ble flat som en pannekake😅 Leste nok ikke godt nok på oppskriften så jeg rørte for mye da jeg hadde i melet. Men jeg deler den i to og tar litt glasur mellom lagene også, så blir den nok spist, tenker jeg. Kommer til å prøve den igjen en annen gang👍

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...