Sjokoladelangpanne

Sjokoladelangpanne

Bilde

Pynt kaka før glasuren stivner. Du kan bruke all slags strøssel eller revet kokos. Seigmenn og Nonstop er selvfølgelig også populært.
Bilde

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og kakao. Rør sammen og hell det i eggedosisen.
Bilde

Sikt inn hvetemel og bakepulver og rør sammen.
Bilde

Stryk deigen utover i en langpanne.Stekes i langpanne 42 x 29 cm på 180 grader i 10-15 minutter
Sjokoladekake i langpanne

Personlig favoritt. Har ikke tall på hvor mange ganger denne er blitt laget. Pleier å skjære den i passe små biter (mektig!) og putte i fryseren.

200 g smør/ margarin
40 g kakao
4 egg
4 dl sukker
200 g hvetemel
3/4 ts bakepulver

Smelt smøret og bland med kakao. Sukker og egg piskes til eggedosis. Hell smør og kakao i eggedosisen. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen. Stekes i langpanne 42 x 29 cm på 180 grader i 15-20 minutter. 
(Ingen ovner er like, av og til trenger denne 20 minutter..)

Glasur:
75 g smeltet smør/ margarin
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
5 ss sterk kaffe

Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaka når den er avkjølt.

Bilde

Sjokoladekake du bare vil ha mer av…
Bilde

67 Comments
  • malin
    Reply
    Posted at 15:26, 14. January 2016

    hei, kaken ble helt myk inni. og jeg skjønner ikke hva problemet er?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 20:26, 14. January 2016

      Hei Malin. Mener du at den ble rå? Da har kaken ikke stekt lenge nok. Ingen ovner er like, noen ganger trenger denne kaka litt lenger tid enn det står i oppskriften.

  • Hanne
    Reply
    Posted at 12:00, 7. February 2016

    Hei Elin! Jeg er på jakt etter god og lettvint sjokoladekake og skal prøve denne med det nærmeste. Jeg lurer på en ting – hvorfor margarin og ikke smør i glasuren? Bloggen din er super – massevis av fristende bakverk og gode tips! 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 12:32, 7. February 2016

      Hei Hanne. Dette er min favoritt langpanne (sjokoladekake) men den blir ikke høy og er ikke en sånn “massiv” sjokoladelangpanne. Har du lyst til å lage noe større – søk på klovnekake. Ingen spesiell grunn til at det står margarin. Bruk gjerne smør om du foretrekker det.

  • line norheim
    Reply
    Posted at 10:01, 13. April 2016

    stemmer det at det ikke skal være melk i kaka?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:12, 13. April 2016

      Det stemmer, men ofte (hvis for eksempel eggene er små) tilsetter jeg 1 dl melk i røra.

  • Berit
    Reply
    Posted at 08:09, 24. May 2016

    Hei. 🙂 Eg laga denne kaka til eit barneselskap nettopp. Den vart flat, så eg sjekka størrelsen på langpanna og kom fram til at den var bittelitt for stor. Prøvde på ny i litt mindre langpanne. Kaka “fall ihop” og vart flat. Skar den opp og steikte bitane litt lenger, så vart det sjokoladekjeks/brownies med glasuer og pynt, og ungane likte det veldig godt. 🙂
    Men eg stussa litt over at det bare skal vera trekvart – 3/4 teskei bakepulver som det står i oppskrifta? Eg er uerfaren med baking, men ser på andre oppskrifter, f.eks. “Enkel sjokoladekake” bakpå bakekakaoboksen, at det skal vera 3 teskeier bakepulver til nokså likt innhald elles. Skal tru om kaka blir luftigare og litt mindre “brownies”-aktig av meir bakepulver?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:36, 24. May 2016

      Hei Berit. Du er ikke den første som opplever at denne kaka faller sammen og blir flat. Og det er jo litt av poenget med denne oppskriften, den skal være tynn. Ofte kan den bli tynnere enn planlagt (som du sier) – ofte kommer det av at man har for stor langpanne eller at den er stekt for kort. Du kan godt tilsette litt mer bakepulver, men det vil ikke hjelpe nevneverdig på konsistensen. Har du lyst på en mer “kake-aktig” langpannekake, prøv en annen oppskrift 🙂 Jeg lagde senest en ny variant for et par uker siden. Takk for tilbakemelding, så er jeg jo glad at du klarte å improvisere slik at det ble noe godt ut av det til slutt!

  • Bente Sådland Tønnessen
    Reply
    Posted at 15:55, 28. August 2016

    Hei! Prøvde din oppskrift denne uka, og den falt i smak hos både mannen min og guttene. Jeg har bakt mange ulike sjokoladekaker, men ingen har fått så gode tilbakemeldinger. Takk for oppskriften!

  • Maria
    Reply
    Posted at 09:28, 4. May 2017

    Hei! Denne er så god, men vil gjerne servere den som rund kake. Noen erfaring på steketid i rund form diameter 23 cm? Skal formen fylles 3/4 full, eller hvor mye hever den mens den steker? Trenger jeg dobbelt fyll om jeg skal ha et lag med fyll i midten også? Takk for raske svar 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 10:18, 4. May 2017

      Hei Maria – jeg tror du kan bruke all røra til en 23 cm form. Steketid vil være mellom 25-35 minutter. Bruk en stekepinne, når det ikke sitter deig igjen er den ferdig. Tror også at porsjonen med glasur holder både til et lag inni og et oppå.

  • Linn Røymstad
    Reply
    Posted at 08:49, 10. August 2017

    Takk for kjempe god oppskrift! Har funnet en ny favoritt oppskrift på sjokoladekake 😊Valgte å lage den i rundform.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 09:15, 10. August 2017

      Så bra! Favoritt her også!

  • Randi Kristin Årbogen
    Reply
    Posted at 15:35, 18. August 2017

    Hei ! Har bakt denne kaka nå, å den ble superfin 😃 Skal lage fyllet nå, og lurer på : skal smøret bare smeltes, taes av platen, å røre inn resten ? Hilsen Randi

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 16:29, 18. August 2017

      Ja! Husk – kaffen skal være flytende (og varm) 😉

  • Kristin Uppstad
    Reply
    Posted at 11:10, 30. August 2017

    Utrolig god sjokolade kake. Den ble ikke så høy, som noen kommentere her. Men med et fint lag glasur og pynt på, ble den kjempe fin. Både barn og voksne syntes den var kjempe god og saftig. Så tusen takk for en god oppskrift😊

  • Isabel
    Reply
    Posted at 13:53, 16. September 2017

    Elsker denne! 😁

  • Marit
    Reply
    Posted at 00:10, 7. January 2018

    Jeg er plaget med at mine langpannekaker ryr. Skal nå forsøke denne oppskriften i håp om at det ikke skjer i dette tilfellet. Men hva gjør jeg galt når langpanne kakene blir veldig ryete?

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 11:43, 7. January 2018

      Mener du smulete? Det kan komme av for lite fett i oppskriften.

  • Sandra
    Reply
    Posted at 00:58, 24. March 2018

    Denne kaken har jeg laget mange ganger.lett å lage og smaker kjempegodt.jeg har fra starten av tripplet oppskriften for å få litt mer størrelse på kaken og det funker hvertfall for meg.har også laget den i runde former isteden for langpanne.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 17:24, 24. March 2018

      Så bra! Veldig hyggelig å høre Sandra 🙂

  • Anne
    Reply
    Posted at 19:32, 1. May 2018

    Leste desverre ikke kommentarene først og så etter en sjokoladekake som passet godt i stor langpanne, da oppskriften indikerer at denne er laget for det og på bildet er den ganske høy og fin. Fikk 1 cm høy “kake”. Sikkert god, men ikke så flott på serveringsfatet. Måtte lage en ny, fant en annen oppskrift.

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 08:15, 2. May 2018

      Lei for at det ble sånn, det du kan gjøre neste gang er å bake to og ha krem i mellom lagene.

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits