- Krem.no - https://krem.no -

Muffins med sommerens bær

Små munfuller med mjuk kake og friske bær

Jeg har bakt bittesmå formkaker med solbær, blåbær og bringebær. Også kalt minimuffins.
Varmen er fortsatt kvelende – i går var jeg på hytta og hadde mulighet til å avkjøle meg ved å bade. I dag er det bare håpløst varmt igjen…(unnskyld for at jeg klager, men jeg følte meg mettet på varme allerede i slutten av juni…)

MEN! Noe skal man jo servere til kaffen, og ettersom jeg ikke har verdens beste matlyst når det blir så varmt har jeg bakt små, små kaker. Akkurat passe munnfuller til kaffen, spør du meg!  

Bruk de formene du har – dette blir godt uansett hvilken form du velger (store eller små muffinsformer). Har du ikke frosne eller friske bær? Kanskje du har en smoothieblanding? Alt kan puttes i denne røren, som er ganske liten (fordi jeg ville lage små minimuffins). Oppskriften er den samme som jeg ALLTID bruker til formkaker og muffins – den er bare delt i to. 

Muffins med sommerens bær 
90 g sukker
90 g smør/ margarin
90 g hvetemel
2 små egg eller 1 stort
en halv ts bakepulver
en halv ts vaniljesukker
3 ss melk (sløyf om du brukte 2 egg)

bær etter ønske: solbær, bringebær, rips, blåbær, bjørnebær, eple, plomme, nektariner, pærer ..putt i det du liker, men ikke for mye.

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn melken til slutt.
5.     Massen fordeles i muffinsformer. Friske eller frosne bær røres forsiktig inn i røren.
6.     Settes midt i oven på ca. 180 grader ca. 15-25 minutter

Bruk de formene du har – jeg fylte et brett med minimuffins (brettet er kjøpt på en ferie i Italia). Du kan også bruke silikonformer eller former av papp. Fyller kakemassen i en sprøytepose for lettere å fordele lik mengde i hver form. 

Putt oppi de bærene du liker – jeg har brukt solbær og blåbær og puttet bringebær i resten av formene (som er litt større).

Disse smaker aller best samme dag de er laget, eventuelt kan de fryses.