Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Klassiker proppfull av antioksidanter

Blåbær er proppfulle av antioksidanter og er å få kjøpt i butikken hele året. Butikkbærene importeres fra hele verden og kalles hagebær. Bærene har et lyst fruktkjøtt, mens bærene fra skogen (Bilberries på engelsk) har en mørk farge tvers igjennom. Begge variantene er sunne, men ifølge ekspertene inneholder bærene vi plukker i skogen aller flest antioksidanter. Saken er laget for VGs matsatsing godt.no.

Blåbærmuffins

Antall: 12 store
Tid å tilberede: 20 min

180 g sukker
180 g smør/ margarin
180 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
150 g Blåbær

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin).
2.     Rør inn ett og ett egg.
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse.
4.     Rør inn melken til slutt.
5.     Friske eller frosne blåbær røres forsiktig inn i røren.
6.     Massen fordeles i ca. 12 store muffinsformer.
7.     Settes midt i oven på ca. 180 grader ca.25 -35 minutter

Be the first to write a review
10 Kommentarer
  • Aina
    Svar
    Skrevet på08:10, 15. juni 2014

    Hei Elin! Hvis jeg bruker solbær isteden for blåbær, må jeg da forandre sukkermengden siden de er mindre søte….?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på08:57, 15. juni 2014

    Hei Aina! Jeg tror ikke du behøver. Så lenge du ikke bruker store mengder solbær i muffinsen vil den være søt nok.

  • Lina
    Svar
    Skrevet på10:22, 13. august 2015

    Utroooooolig god oppskrift!!! Takk for deling:-) Hvis jeg skal doble oppskriften, skal alt være dobbelt mengde eller bør bakepulver etc reduseres?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:58, 13. august 2015

      Hei Linda, så bra at den falt i smak 🙂 Min favoritt dette her også. Du kan doble alt, bortsett fra bakepulver. Det holder med 1 1/2 teskje.

  • Maja
    Svar
    Skrevet på10:54, 28. august 2015

    Intet annet enn fantastisk! Denne oppskriften er en innertier👍🏻

  • Ingeborg
    Svar
    Skrevet på13:25, 13. september 2015

    Disse muffinsene er kjempegode! Økte blåbærmengden til 200 gram og stekte dem i vanlige muffinsformer andre gang jeg bakte dem, og det fungerte også fint! God og enkel oppskrift 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:12, 13. september 2015

      Så bra – dette er en klassisk oppskrift som også kan brukes til eplekake, formkake og sitronkake. Godt å høre den funka til muffinsene dine også Ingeborg 🙂

  • Hildegunn
    Svar
    Skrevet på10:10, 20. juni 2018

    Er ikkje 25-35 min steketid for muffins veldig lenge?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:39, 20. juni 2018

      DIsse muffinsene er som små formkaker, de er ikke laget på eggedosis men på smør og sukker. Derfor trenger de såpass lenge i ovnen. Det er rett og slett små formkaker.

  • Sigrid Roed
    Svar
    Skrevet på23:41, 31. januar 2023

    Jeg har bakt disse med glutenfritt mel, 1:1, et par ganger nå, det blir kjempebra!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...