- Krem.no - https://krem.no -

Ovnsbakte nektariner

Superenkel sommerdessert

Smakfulle nektariner med knasende god krønsj. Perfekt sommerdessert på en lat sommerdag. 
Jeg har et litt ambivalent forhold til nektariner. De er harde, smakløse og trenger en dag eller fem på å bli skikkeilg modne. Enten er de for harde, eller så blir de for bløte. Men – er det noe de passer til, så er det en skikkelig deilig sommerdessert. Mine nektariner var harde, selv etter en dag ute på benken. Måtte skjære løs steinene, men i ovnen skjer det noe magisk. Da frigjøres saft og smak. Plutselig smaker nektarinene som er tropisk sommerdag.

Krønsjen på toppen er laget med fingrene på ett minutt – ingen redskap behøves. Steketid avhenger av hvor moden frukten er. Mine nektariner var harde, de sto i ovnen nesten 40 minutter. Da var de møre. Modne, bløte nektariner trenger ikke like lang tid i ovnen og vil lettere koke i stykker (miste sin form). 

Du kan også bruke annen fast frukt, som fersken, plommer eller epler. 

Ovnsbakte nektariner
5 nektariner – deles i to – stein fjernes.

Krønsj
35 g smør 
1.5 ss sukker (gjerne brunt)
1.5 ss hvetemel
1.5 ss havregryn
35 g havrekjeks (ca. 5 stk – for eksempel Gjende)

Slik gjør du:
1. Smør en ildfast form med smør og sett de halve nektarinene i formen. 
2. Kna sammen krønsjen med fingrene. Den skal være litt grov.
3. Fordel krønsj på hver nektarin. 
4. Hell på litt vann i formen og sett i ovnen på 180 grader.
5. Stek i 30 -40 minutter midt i ovnen

Legg halve nektariner i en smurt, ildfast form. Bruk fingrene til å blande sammen krønsjen. 

Legg på krønsj på hver frukt og ha litt vann i formen før du setter i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter (avhenger av hvor moden frukten er).. 

Spises lun med iskrem eller vaniljesaus