Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget vaniljeis

 

 

Picture

 

Verdens beste iskrem lager du selv

Lyst på en ekstra, ekstra god dessert? Da skal du lage hjemmelaget vanilje-is!

 

Verdens beste hjemmelagde vanilje-is
3 dl Kremfløte
3 dl Melk
1 vaniljestang
5 eggeplommer
120 g sukker

Slik gjør du:
1. Hell melk og kremfløte i en kjele.
2. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene (stang og frø has i kjelen).
3. Gi fløtemelken et oppkok.
4. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
5. Fjern den hele vaniljestangen og hell melkeblandingen i eggedosisen under omrøring.
6. Hell alt tilbake i kjelen og rør over svak varme til det begynner å tykne. (Pass på at det ikke koker, da vil det skille seg og bli eggerøre).
7. Sett kjelen i iskaldt vann og rør til det er avkjølt.
8. Har du ismaskin bruker du den herifra. Hvis du ikke har ismaskin, hell blandingen i en bolle som settes i fryseren.
9. Rør i bollen 2-3 ganger under innfrysning (ca. annenhver time. Gjøres for å bryte opp de store iskrystallene).

 
 
Bildene viser deg hvordan du skal gjøre det:

Picture

 
Eggedosis piskes mens fløtemelk varmes

Picture

 
Varm melk til kokepunkt og hell over eggedosisen mens du rører

Picture

 
Hell alt tilbake i kjelen

Picture

 
Varm forsiktig opp til det blir til det har en saus-konsistens, rør hele tiden. MÅ IKKE KOKE!!!

Picture

 
Avkjøl røren før du heller i en form og setter i fryseren. Rør godt et par ganger under innfrysing for å bryte opp iskrystallene

Picture

 
Fordel isen i ønsket form og dekk til med plast

 

 

 

 

 

Be the first to write a review
1Kommentar

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...