Posted By
Elin Krem.no
On
In
OPPSKRIFTER,Påske,Søt Gjærdeig,Ukategorisert |
5 Comments
Påskebakst! Liker du Olaboller, eller skolebrød som andre kaller det, så er dette noe for deg. Og er du i det tålmodige, kreative hjørnet kan du jo lage disse søte fjesene til kanin/hare/mus (stryk det som ikke passer).
Stek på 225 grader i 8-12 minutter Lag melisglasur av vann og melis. Dypp i revet kokos.
Det går med ca. en halv porsjon vaniljekrem 1.25 dl melk 1.25 dl fløte 50 g sukker 15g maisenna ½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker/vaniljepasta) 2 stk eggeplommer
Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles.
Se bildene under for fremgangsmåte!
Lagde en stor porsjon deig og lot den stå i kjøleskapet i en time etter at den var eltet ferdig.Vei opp biter på 70 gram. Del den biten i to, så i to igjen.For bollen som vist på bildet og klem paddeflat.Etter at bollene har hevet ca. 30-45 minutter, klem ned ørene for å gjøre plass til vaniljekrem.Ha i vaniljekrem. Lag fjes ved å lage værhår etc. Press ned rosiner til øyne.Fest det du skal legge på bollen med litt vann. Det holder å stryke på litt vann på en finger.Stekes på 225 grader i ca. 8-12 minutter.Bollene formes til avlage egg. Klem flate og la heve.Etter at de har hevet i ca. 30-45 minutter, lag groper til vaniljekremen.Stek på 225 grader i 8-12 minutter.Lag melisglasur og ha på bollene. Dypp i kokos.Skal du fryse bollene? Da kan det lønne seg å fryse dem uten melis og kokos.