- Krem.no - https://krem.no -

Påskeboller

Påskebakst! Liker du Olaboller, eller skolebrød som andre kaller det, så er dette noe for deg. Og er du i det tålmodige, kreative hjørnet kan du jo lage disse søte fjesene til kanin/hare/mus (stryk det som ikke passer).

Lag bolledeigen. Oppskriften finner du ved å klikke her.
Vil du lage en litt større deig? Da kan du lage denne porsjonen.

Stek på 225 grader i 8-12 minutter
Lag melisglasur av vann og melis.
Dypp i revet kokos.

Det går med ca. en halv porsjon vaniljekrem
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker/vaniljepasta)
2 stk eggeplommer

Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles.

Se bildene under for fremgangsmåte!

Lagde en stor porsjon deig og lot den stå i kjøleskapet i en time etter at den var eltet ferdig.
Vei opp biter på 70 gram. Del den biten i to, så i to igjen.
For bollen som vist på bildet og klem paddeflat.
Etter at bollene har hevet ca. 30-45 minutter, klem ned ørene for å gjøre plass til vaniljekrem.
Ha i vaniljekrem. Lag fjes ved å lage værhår etc. Press ned rosiner til øyne.
Fest det du skal legge på bollen med litt vann. Det holder å stryke på litt vann på en finger.
Stekes på 225 grader i ca. 8-12 minutter.
Bollene formes til avlage egg. Klem flate og la heve.
Etter at de har hevet i ca. 30-45 minutter, lag groper til vaniljekremen.
Stek på 225 grader i 8-12 minutter.
Lag melisglasur og ha på bollene. Dypp i kokos.
Skal du fryse bollene? Da kan det lønne seg å fryse dem uten melis og kokos.