- Krem.no - https://krem.no -

Prinsessekake med vaniljekrem

..helt uten uten rårand.

Å lage prinsessekake med vaniljekrem kan være en utfordring for mange. Den kan fort bli knusk tørr ytterst og rå i midten. Her viser jeg hvordan du skal lykkes.
Prinsessekake – så godt, men så ofte mislykket. Hvorfor det? Jo, fordi man ofte bruker for liten form (eller putter for mye deig i den forma du har). Utfordringen da er å få den skikkelig gjennomstekt. Det blir som oftest et krater på midten, mens den er knusk tørr i ytterkantene.

I dag har har jeg bakt ei prinsessekake med vaniljekrem som ble saftig, nydelig god OG gjennomstekt. Hemmeligheten?
1. Ikke lag for store deigbiter. De kan godt være 3-4 cm høye, men ikke stort mer. De skal plasseres i forma med gode mellomrom. INGEN deig i bunnen.
2. Bruk en stor nok form. Jo tettere deigemnene plasseres, jo mer blir det å gjennomsteke.
3. Stek bollekaka lenge nok. Det er mye vaniljekrem i denne, men når du plasserer kremen i midten av hver kanelsnurr blir den lettere å gjennom steke enn om du skulle smurt kremen inni snurrene. Jo mer fuktighet, jo vanskeligere å steke.

Prinsessekake (passer til en springform 26 cm eller en liten langpanne)
300 g hvetemel
2 dl melk
12 g gjær
30 g sukker
1/2 ts kardemomme
50 g smør

ca. 50 g mykt smør
kanel + sukker

1/2 porsjon Vaniljekrem (ca. 150-200 g)

Har du lest hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Slik gjør du:
1. Ha alt det tørre + væsken i bakebollen og elt t i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt i 10 minutter til.
2. La deigen hvile ca. 1 time.
3. Kjevle deigen ut til et rektangel. Smør på smør, strø på kanel og sukker etter ønske.
4. Rull deigen sammen. Kapp biter som er 3-4 cm lange.
5. Plasser deigbitene i en smurt springform, med godt mellomrom. Sett til heving i 30-45 minutter.
6. Etter heving, før kaken stekes, ha vaniljekrem på hver bolle. Lag et lite krater og legg vaniljekremen på, eller ha vaniljekremen i en sprøytepose og stikk den nedi hver bolle.
7. Stek litt ned i ovnen på 225 grader i 5 minutter, før du senker temperaturen til 200 grader og steker ca. 25 minutter til.

Kjevle deigen til et rektangel. Ikke lag den for bred. Smør på mykt smør (ca. 50 g) og strø på sukker og kanel. Rull sammen. Del i biter på ca. 3-4 cm.

Sett kanelsnurrene i en godt smurt form (ca. 26 cm).  (legg merke til at jeg ikke har noen bolle sentrert i midten..)
​Sett til heving i 30-45 minutter.

Før steking legges vaniljekremen på. Lag en liten fordypning, eller bruk en sprøytepose og dytt nedi hver snurr. Klem så du delvis fyller snurren med vaniljekremen.

Stek litt ned i ovnen. Temperatur ved skyving: 225 grader. Etter 5 minutter, skru ned til 200 grader og stek ca. 30 minutter.

Super-dupergod kake med hjemmelaget vaniljekrem. Helt gjennomstekt og veldig saftig!