..helt uten uten rårand.
I dag har har jeg bakt ei prinsessekake med vaniljekrem som ble saftig, nydelig god OG gjennomstekt. Hemmeligheten?
1. Ikke lag for store deigbiter. De kan godt være 3-4 cm høye, men ikke stort mer. De skal plasseres i forma med gode mellomrom. INGEN deig i bunnen.
2. Bruk en stor nok form. Jo tettere deigemnene plasseres, jo mer blir det å gjennomsteke.
3. Stek bollekaka lenge nok. Det er mye vaniljekrem i denne, men når du plasserer kremen i midten av hver kanelsnurr blir den lettere å gjennom steke enn om du skulle smurt kremen inni snurrene. Jo mer fuktighet, jo vanskeligere å steke.
300 g hvetemel
2 dl melk
12 g gjær
30 g sukker
1/2 ts kardemomme
50 g smør
ca. 50 g mykt smør
kanel + sukker
1/2 porsjon Vaniljekrem (ca. 150-200 g)
Har du lest hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?
Slik gjør du:
1. Ha alt det tørre + væsken i bakebollen og elt t i ca. 10 minutter. Tilsett smøret i terninger og elt i 10 minutter til.
2. La deigen hvile ca. 1 time.
3. Kjevle deigen ut til et rektangel. Smør på smør, strø på kanel og sukker etter ønske.
4. Rull deigen sammen. Kapp biter som er 3-4 cm lange.
5. Plasser deigbitene i en smurt springform, med godt mellomrom. Sett til heving i 30-45 minutter.
6. Etter heving, før kaken stekes, ha vaniljekrem på hver bolle. Lag et lite krater og legg vaniljekremen på, eller ha vaniljekremen i en sprøytepose og stikk den nedi hver bolle.
7. Stek litt ned i ovnen på 225 grader i 5 minutter, før du senker temperaturen til 200 grader og steker ca. 25 minutter til.
Sett til heving i 30-45 minutter.
|
|