- Krem.no - https://krem.no -

Pynt en kake til Halloween

Inkonsekvent, jeg?

Snart er det den helgen hvor det ofte kommer skumle gjester på døra. Jeg liker det ikke. Men å kose seg med å lage (og spise) Halloween-kake, det liker jeg!

Kall meg gjerne gammal kjerring. Jeg kommer aldri til å slutte å sutre om hvor lite jeg liker Halloween. Har små barn som ikke helt deler mine synspunkter, og det ender med at jeg gir etter for maset og drar frem teatersminken for å tegne blodige høggtenner på poden. Og det er jeg som finner det på. For selv om jeg ikke kan fordra ekle masker som skremmer vettet av meg, eggkasting og unger som tigger godteri uten å ha gjort annet enn å se stygge ut, så har jeg en liten del av hjernen som liker dette litt også….tror jeg. Den kreative delen vel og merke. Litt marsipan i skapet, oransje farge, ei kake som lå i fryseren uten pynt. En liten djevel på skulderen hvisket; – lag kaka bare litt Halloween’ete, da. Plutselig hadde jeg denne på bordet gitt. Snakk om å være inkonsekvent. Inkonsekvent gammal kjerring, vel og merke. 
 
Du kan lage hvilken-som-helst sjokoladekake, dette er min gjenganger (Fransk sjokoladekake). Glasuren på kaken er 100g sjokolade smeltet med 2 ss smør som strykes på. Kjevlet ut litt vanlig marsipan og brukte en rund utstikker til å lage måne. Spøkelse, gresskar og skummelt hus er skåret ut for hånd. Rørte ut melis med vann og tilsatte litt oransje farge til gresskaret. Lagde et papirkremmerhus og fylte det med smeltet sjokolade for å lage øyne på spøkelsene og små flaggermus. ( I fjor lagde jeg disse flaggermusene på små minimuffins.) Har du lyst til å lage gresskar i marsipan ser du de her.