Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Fransk sjokoladekake med høstløv til å spise opp

Fransk sjokoladekake med høstløv til å spise opp

En ekte konfekt-sjokoladekake for alle dere som elsker gode kaker laget med masse sjokolade! Dette er en personlig favoritt. Den er deilig og myk i midten og egner seg godt til dessert, servert med bærsaus, is, krem eller vaniljesaus. Eller om du bare vil ha noe ekstra godt til kaffen? Har du lagd den èn gang, tør jeg vedde på at du kommer til å lage denne kaka igjen, og igjen og igjen…så god er den!
Fransk sjokoladekake 150g smør
150g kokesjokolade
4 egg
1 ts vaniljesukker
2 dl melis
2 dl hvetemel

Smelt smøret og brekk sjokoladen i det smeltede smøret. Rør til sjokoladen har smeltet. Pisk eggedosis av melis og egg. Rør inn smeltet sjokoladesmør. Rør forsiktig inn siktet mel og vaniljesukker. Helles i en smurt springform (22 cm) og stekes på 180 grader i ca. 25 minutter. Kaken vi da virke litt «rå» i midten, noe den skal være! (Om du vil ha den «fast» steker du den bare noe lenger)
Serveres som dessert med is eller vaniljesaus til!

Glasur: 100 g smeltet kokesjokolade tilsatt 2 ss smør

PS. Denne kaka har ikke bakepulver. Den skal være litt kompakt, men pass på at du ikke slår ut all lufta av eggedosisen når du rører inn smør og sjokolade. Ikke rør for mye! Husk også at du får en fin og porøs eggedosis av å bruke romtempererte egg.

Picture

Her er alt du trenger…
Picture

Pisk eggedosis av melis og egg
Picture

Smelt smør og sjokolade
Picture

Bland inn sjokolade og smør i eggedosis
Picture

Sikt mel og vaniljesukker. Vend forsiktig sammen.
Picture

Røra helles i formen (22 cm) og stekes på 180 grader i 25 – 30 minutter
Picture

Smør på smeltet sjokolade og pynt som du ønsker! Kaka er svært saftig og holdbar. Kan gjerne lages dagen i forveg. Nyyyyt…
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...