- Krem.no - https://krem.no -

Yoghurtkake med gele

Da jeg ryddet i noen papirer dukket plutselig denne oppskriften opp. Den ble sist brukt da jeg holdt kurs i kakedekorering for snart tjue år siden! Jeg husker godt hvordan kaken ble pyntet da – jeg droppet geleen og lagde dekor av frukt. Det jeg ikke husket var at oppskriften var SÅ enkel, og ikke minst så god! Valgte en mer vanlig måte å pynte på denne gang, for dette er jo omtrent det samme som ostekake med gele.

Det som er så fint med denne oppskriften er at du kan bruke akkurat de smakene du selv har lyst på. Eller sagt på en annen måte: bruk den yoghurten og geleen du har i skuff og skap. Vil du for eksempel ha sitronsmak på kaka – bruk vaniljeyoghurt og sitrongele. Andre fruktsmaker funker også sammen med sitrongele. Eller om du vil ha blåbærsmak, bruk blåbærgele og blåbæryoghurt. Her kan du skape din egne favoritt!

Mange rynker kanskje på nesa over at jeg legger ut en oppskrift med gelepakke, men veit du hva? Noen ganger trenger vi noen enkle oppskrifter som funker. Dessuten vet jeg at veldig, veldig mange skyr oppskrifter med gelatin. Jeg pleier å si: klarer du å lage en oppskrift med gelepakke, ja da klarer du å smelte gelatin også. Det handler om å ta små skritt og tørre å utfordre seg selv litt. Derfor – neste gang du skal lage en frisk kake utfordrer jeg deg til å lage denne ostekaken med bringebær. I mellomtiden må du gjerne kose deg med denne kaka.

Yoghurtkake med gele
250 g Digestivekjeks (eller Bixit eller Gjende)
100 g smør

1 pakke jordbærgele blandet ut med 2.5 dl kokende vann
3 dl kremfløte
3 dl jordbæryoghurt (2 porsjonsbegre)

Dekor:
1 pakke jordbær eller bringebærgele
2.5 dl vann
bær etter ønske

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Smelt smør og bland med smulene.
2. Klem kjeksen ut i en form ca. 24 cm. Sett kjølig.
3. Kok opp 2.5 dl vann. Rør ut gelepakken i vannet. Sett kjølig.
4. Pisk kremfløte stiv og rør inn yoghurten.
5. Bland inn avkjølt gele (bør ha romtemp eller kaldere).
6. Hell blandingen i formen og sett kjølig et par timer, eller til dagen etter.
7. Gelelokk: kok opp 2.5 dl vann. Rør ut geleen i vannet og sett i kjøleskap. Geleen helles på stivnet kake når den er helt avkjølt.

Knus kjeks fint og bland med smeltet smør. Jeg klemte bunnen ut i en justerbar kakering. Klemmer bakepapir rundt ringen. Sett bunnen kjølig.
Bunnen blir VELDIG kompakt om du klemmer kjeksen for hardt sammen, så finn en mellomting..
Denne kremen er jo SÅ enkel. Tre ting som skal blandes. Først tok jeg yoghurten i kremen, deretter geleen (som var rom-temperert) i kremen.
Hell blandingen i formen med kjeksbunn og sett kjølig.
Vær tålmodig når du skal helle på geleen på toppen. Den må bli nok avkjølt, sånn at den ikke smelter kremen. For å løsne kaken fra ringen tar jeg en kniv i varmt vann og drar langs kanten av ringen.
Et alternativ til til ostekaken, minst like god!