- Krem.no - https://krem.no -

Barte-eclair

Det er november og farsdag og jeg er fremdeles hekta på barter. (Se forrige innlegg). Her har jeg laget vannbakkels med vanlig krem og laget en enkel barte-glasur. SÅ godt!

November kalles også movember fordi det er blitt måneden hvor mange gror bart for å fokusere på menns helse.

Vannbakkels er jo slett ikke vanskelig, du må bare passe på å få rett konsistens på røra/ deigen. Det kan være litt vanskelig, ettersom egg har ulik størrelse. Noen ganger bruker jeg tre egg i oppskriften, denne gang – fire. Det kritiske punktet er stekingen. Vannbakkels trenger lenger tid i ovnen enn du tror. Alltid. Hvis ikke klapper dem sammen. Det gjør ikke så mye altså, men bare vær klar over det. Du kan fylle med akkurat den kremen du vil, jeg bruke vanlig kremfløte med litt sukker. Du kan gjerne tilsette litt vaniljesukker, lage den med kaffesmak, tilsette litt bringebær, eller blande vaniljekrem med pisket kremfløte.

Det ble mange barter av denne porsjonen, så jeg lagde en liten ring av halvparten av deigen. Den smurte jeg litt melis på, akkurat som når jeg lager bestemorkringle.

Barte- eclairs
Lag vannbakkels etter denne oppskriften.
stekes midt i ovnen på over/undervarme 200 grader i ca. 30 minutter.

3 dl kremfløte
3 ss sukker
evt. litt vaniljesukker

Glasur:
200 g melis
1-2 ss kakao
3 + ss vann
Rør sammen som en vanlig melis-glasur. Tilsett væske til du har passe konsistens.

Montering:
Avkjøl vannbakkelsen og del i to. Pisk kremen og ha den i en sprøytepose. Legg på passe med krem. Påfør glasur på «lokket» med en liten kniv. Plasser på bunnen med krem. Oppbevares i kjøleskap.

Vannbakkelsrøra skal ha en bløt konsistens, men ikke FOR bløt..
Sprøytepose med glatt tyll. Det står 11 på den.
Lag barter.
Så gadd jeg ikke lage flere barter og lage en ring av resten. Stekte den på 200 grader i 35-40 minutter, midt i oven.
Stek på 200 grader i ca. 30 minutter.
Del i to…
…og fyll med krem.
Bruk en liten smørekniv og stryk på glasur.
Oppbevares i kjøleskap frem til servering.