
BestemorkringleMin mamma har tolv barnebarn og ett oldebarn. Hun baker denne vannbakkelskringlen til enhver familiesammenkomst i vår familie, og spør du barnebarna hva de ønsker seg til bursdagen får du et unisont svar: Bestemorkringle! Oppskriften er en grunnoppskrift som kan benyttes til både salte og søte kremer. Du kan lage mye godt av vannbakkels, som for eksempel profitorolls eller eclairs fylt med vaniljekrem, svaner med ostekrem eller og kremfylte boller. Nå på sommeren syntes jeg denne kringlen smaker aller best, kun med litt melisglasur på toppen. Ønsker du litt ekstra smak og farge kan glasuren gjerne lages av for eksempel bringebærsaft. Å lage vannbakkels er ikke vanskelig, men det er to ting som er viktig å huske: For det første må du la vann og smør/margarin koke skikkelig opp før melet røres inn. For å unngå at kringlen faller sammen må du la være å åpne ovnsdøren før det har gått minimum 30 minutter. Steketiden er fra 30-45 minutter, midt i ovnen på 200 grader. Grunnoppskrift vannbakkels Slik gjør du: Ovnstemperatur: 200 grader i ca. 30-45 minutter |
Gerd
Bakte denne festkringlen i dag, og gjorde alt til punkt og prikke. Melisglasur blei av melis og ørlite fruktsaft. Resultat; Nydeleg kringle på smak og delikat å sjå på 🙂 Takk for flott oppskrift i VG 🙂
Konditor-Elin
Så hyggelig å høre Gerd! Jeg var i familieselskap i går, og gjett hva som sto på bordet 😉
Anne Hilde
Jeg laga denne til svigers i går, helt nydelig ble den!! Ikke siste gang jeg lager denne, og det er jo jammen ingen heksekunst heller 🙂 Takk igjen for en super bakeside!!
Konditor-Elin
Takk Anne Hilde! Setter så pris på sånne kommentarer, altså 🙂
Camilla Bjornes
Den så veldig god ut! du er kjempe flink 🙂 du har en veldig fin blogg!
jeg syntes den var ganske inspirerende
Konditor-Elin
Tusen takk Camilla! Hyggelig med sånne tilbakemeldinger 🙂
Line
Hvor mange ganger dobler du grunnoppskriften til en stor kringle? Må prøve meg på dette, har utsatt vannbakkels i mange år 😉
Konditor-Elin
Dette er oppskrift til en stor kringle. Skal du lage den enda større kan du evt. doble den.
Ann
Denne gikk dårlig for min del :O vet ikke om jeg gjorde noe galt, men fikk altfor tynn deig/røre
Konditor-Elin
Hei Ann. I denne oppskriften handler det om å bruke riktig mengde egg. Det er ikke alltid like enkelt, ettersom egg er så forskjellig i størrelse. Jeg skriver 3-4 egg, og det er ikke uten grunn. Etter å ha bakt denne noen ganger vil du skjønne hvilken konsistens som er den perfekte – ikke for fast, og ikke for rennende. Av og til trenger du bare å tilsette 3 egg, noen ganger 3 og et halvt og andre ganger 4 egg. Massen skal være fast, men ikke flytende. Så lett, og så vanskelig. Oppfordrer deg til å prøve på nytt! Lykke til!
Linda
Hei! Går det greit å bruke tine smør istedenfor margarin til denne? Ser veldig god ut:-):-)
Konditor-Elin
Selvfølgelig kan du det. Går helt fint.
Linda
Kan varmluft brukes i ovnen tror du?
Konditor-Elin
Varmluft går helt fint. Pass på å ikke åpne ovnsdøren de første 20-15 minuttene.
Kathrine
Jeg lager vannbakkels med vaniljekremen som jeg steker som wienerbrød. Funker veldig godt! Litt for godt med melis på toppen 🙈🍽
Anett Rustand
Hvor «høyt» smører du deigen? Syns kanskje min ble litt lav😅! Sprøytet ut på bakepapir med stor stjernetopp, så var kanskje 1 cm høy.
Elin Krem.no
Denne faller lett sammen hvis den ikke stekes lengen nok. Det er nok heller årsak til at den ikke ble så høy.
Anett Rustand
Ok, takk, den var så fin i ovnen men ble paddeflat når jeg tok den ut. Vi prøver igjen i dag😊
Elin Krem.no
Stek den lenger.
Rita Korsmo
Jeg laget denne glutenfri i dag , den ble helt perfekt 👍👍. Brukte Semper mix i stedet for hvetemel . Eller fulgte jeg oppskriften. Tusen takk for flott oppskrift .
Eva Due
Jeg blander rom essens i melisen. Smaker vidunderlig