Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Waleskringle

Waleskringle

Bilde

Kremfylt vannbakkels i ring

Skal du ha selskap eller har du noe å feire? Waleskringle er en tidløs klassiker som kanskje er blitt litt glemt? Dette er ikke en stor kringle, men en liten ring fylt med vanlig krem. Smaker også godt fylt med vaniljekrem.
Waleskringle lages tradisjonelt med butterdeig under vannbakkelsen, men den kan også lages uten. Dette er en liten walesring. Vil du lage en stor kringle, bruk 2-3 plater med butterdeig og hele porsjonen med vannbakkels.

1 plate frossen butterdeig (du finner den i frysedisken på butikken)
1/2 porsjon vannbakkelsdeig

Fyll kringlen med vaniljekrem blandet med krem (bland like deler pisket krem og vaniljekrem) eller med pisket kremfløte (5 dl tilsatt 4 ss sukker)

melisdryss på toppen

Slik lager du waleskringle:
1. Tin plate med butterdeig.
2. Lag kokt vaniljekrem.
3. Kjevle ut deigen og form den i en sirkel. Prikk med en gaffel og la hvile 30 minutter.
4. Kok vannbakkelsmasse.
5. Bruk tyll med stjernemønster (tyllen skal være inni posen). Ha i vannbakkelsmasse og sprøyt på ringen med butterdeig.
6. Stek ringen på 200 grader i 40-45 minutter. Avkjøl.
7. Bruk en kniv med sageblad og skjær av toppen av kringlen. Fyll kringlen med pisket kremfløte eller vaniljekrem blandet med pisket kremfløte .
8. Dryss på siktet melis rett før servering.

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde


Bilde

Bilde

Verdens beste kaffekake som pynter opp festbordet.
Be the first to write a review
7 Kommentarer
  • Inger Anne
    Svar
    Skrevet på20:39, 13. oktober 2016

    Nå ble jeg rent nostalgisk… 🙂
    Synes å huske at «alle bakere» hadde denne før (for 30-40 år siden…)
    Og lurer på om der ikke var en varient med et tynt lag aprikossylteøy på nederste bunn, og så krokan i kremen ?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:13, 13. oktober 2016

      Hei Inger Anne. Tror du er inne på noe når du skriver at dette var noe «alle bakere» hadde før i tiden. Det fantes sikkert også flere lokale varianter av fyll. Det du nevner har jeg aldri hørt om, men det kan jeg fint forestille meg ville smake godt i en vannbakkels.

  • Hatice
    Svar
    Skrevet på16:32, 7. januar 2018

    Hei! Fantastisk oppskrift men lurer på en ting er en butterdeigsplate en liten en av 5 som er i esken eller skjønte uke helt det? Fantastisk blogg også!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:44, 7. januar 2018

      Ja, det er en sånn plate jeg mener. Du kan gjerne bruke to også. Takk for fine ord!

  • Kristine
    Svar
    Skrevet på20:21, 25. juli 2018

    Denne ble helt nydelig! Laget vaniljekremen fra bunnen, og det var virkelig verdt ekstraarbeidet. Hadde i tillegg friske bringebær oppå fyllet. Denne kaka fortjener å løftes opp av glemselen.

  • Heidi Jensen
    Svar
    Skrevet på11:51, 3. mars 2021

    Har prøvd men hvor tynn kjevler dere ut butterdeigplata. Syns ikke den heva seg noe . Må kanskje bake noen ganger før man får det til. Heidi

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på17:24, 3. mars 2021

      Butterdeigen skal ikke heve seg, det er derfor deigen skal knas godt sammen. Den skal være så tynn som mulig og bare være en tynn sprø skorpe.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...