Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Barteboller med nutella

Ikke noe fart uten bart!

Lyst til å gi pappa, far, svigerfar eller bestefar litt gjærbakst på søndag?
Jeg har bakt litt søt gjærbakst igjen og formet dem som barter. Fyllet velger du selv, jeg brukte et nøttepålegg (for eksempel Nutella).

Denne måten å lage boller på fikk jeg tilsendt av en av mine følgere. Det var ikke akkurat barteboller hun viste meg, men teknikken med å smøre på fyll, bruke en trinse og trille sammen var så spennende, så jeg måtte teste det ut. Du ser det på bildene under her…

Som sagt, i disse bollene kan du putte akkurat det du liker best, som for eksempel kanel og sukker eller noe annet godt.

Oppskriften kan du vel utenat nå?

Barteboller (ca. ca. 14 stk)

Grunnoppskrift søt gjærdeig
500 g hvetemel
1 dl sukker (90 g)
20 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt. Tilsett 1/2 dl vann om du dropper egget)
en liten klype salt
1 egg til pensling (valgfritt)

Nøttepålegg eller
kanel og sukker

Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur
eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start
maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet
ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg
et klede over bollen.
7. Etter at deigen har stått en time på benken, del deigen i 14 biter eller vei hver bit til ca. 70 gram. Trill til boller. Kjevle ut avlagt og stryk på fyll. Bruk en trinse (pizzaskjærer) og skjær striper i deigen. Se bilder. Rull sammen og form til bart. Sett på plate.
8. Settes til etterheving i ca. 35–45 minutter.
9. Før steking, pensle evt. med egg (eller vann)
10. Stek i 7-12 minutter på 225 grader (over/undervarme eller varmluft)

Del deigen i biter på ca. 70 gram eller i fjorten biter.
Trill boller, kjevle den ut avlangt.
Stryk på ønsket fyll, lag striper i deigen med en trinse.
Rull sammen på skrå så du får en lang pølse med deig. Rull den gjerne litt spiss i hver ende.
Form til en bart og sett på plate.
Bollene hevet ca. 1 time. Penslet med egg før steking (valgfritt)
Ferdig! Jeg steker på 225 grader over/ undervarme første 5 minutter og slår over på varmluft de siste minuttene (til de er gylne). Ingen ovner er like, her må du bruke eget skjønn for å se når de er ferdigstekt.
Supergode barteboller! Eller var det bollebarter? Kan fryses.
Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Rabia Khawaja
    Svar
    Skrevet på08:58, 6. november 2020

    Så godt! Skal brettet være nederst i ovnen eller midten?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Bollefocaccia med ba..

Brune bananer på benken (igjen!) og fryseren er...