Solskinnskake er en formkake laget med å piske eggedosis først. Det gjør den litt lettere enn formkake som starter med smør og sukker hvitt først. Denne kaken har vært på krem.no i rundt ti år, men da som en rund kake med melisglasur. Her har jeg laget den i en langpanne 30 x 40 cm og smurt på en kremost-glasur. Vil du heller servere den med melisglasur – kjør på! Det blir supergodt.
Vanligvis legger jeg ikke ut oppskrifter med dl-mål, men gjør et unntak her ettersom jeg vet mange oppholder seg i hytter hvor det kanskje ikke finnes en vekt.
Kaka lages med sitron, men i glasuren kan du bruke den sitrusfrukten du selv ønsker. Jeg brukte en lime i kremostglasuren, bruk gjerne sitron eller appelsin. Bare kjør på med litt ekstra sitronsaft dersom lime eller appelsin ikke gir nok friskhet (du har sikkert ei sånn flaske med sitronsaft stående).
Kaka er veldig saftig og holdbar og kan fryses. Vil du heller lage en helt vanlig sitronkake finner du oppskrift her
Solskinnskake i langpanne (30 x 40 cm)
6 egg
5 dl sukker (450 g)
280 g smeltet smør/margarin
6 dl hvetemel (300 g)
2.5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 sitroner (revet skall + saft)
Glasur
200 g kremost (for eksempel Philadelphia)
100 g smør
150 g melis
3 ss limesaft
1 ss sitronsaft (eller totalt 3 ss sitronsaft hvis du ikke har lime)
revet skall av 1 lime eller 1/2 sitron
Pisk sammen smør og melis til det er lyst. Tilsett kremost og sitrus og pisk til du har en fluffy glasur.
Slik gjør du:
1. Benytt helst romtempererte egg, tilsett sukker og pisk en tykk og lys eggedosis.
2. Rasp av sitronskallet og klem i saften av en halv sitron.
3. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd.
4. Rør inn saft av sitron og smeltet smør (du kan også bruke flytende).
5. Hell røra i en langpanne 30 x 40 cm kledd med bakepapir.
6. Stek på 200 grader varmluft ca. 15-20 minutter.
7. Avkjøl før du stryker på kremostglasuren og deler i biter.