Solskinnsboller

Solskinnsboller

Picture

Saftige skillingsboller med et gult øye

Vi befinner oss i en årstid med mye uteaktivitet, og med barn i huset følger det gjerne en hel skokk nabounger med når mor roper: Boller og saft på terrassen!

 Da er det godt jeg har laget et lite berg av disse saftige Solskinnsbollene, laget med kanel og sukker og vaniljekrem. Du kan saktens ha på et lite lag med melisglasur på toppen, men selv syntes jeg disse smaker best uten. For å få en karamellaktig smak og en knasende sprø skorpe har jeg smurt inn deigen med et tynt lag smør og brunt sukker. Og selvfølgelig drysset på litt kanel i svingene. 

Du velger selv om du vil lage vaniljekremen selv eller kjøpe den ferdig. Ikke skjær deigemnene for store. De skal være litt tynne og flate. Jeg tviler på at du får mange til overs, men skulle det skje kan du putte dem i fryseren og ha til neste kosestund. I sol eller regn. 

Bolleoppskriften jeg har brukt finner du her

Vaniljekrem-oppskriften jeg har brukt finner du her

Fyll:
70 g smør
1 ½ dl brunt sukker/ vanlig sukker

kanel

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.


Slik gjør du:

1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.

2. Tilsett smeltet smør og egg.

3. Deigen eltes godt til den er smidig. La maskinen kjøre opp mot maks fart i 5-7 minutter, avhengig av størrelse på deigen. Ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. Etter at deigen er ferdig eltet må den hvile.

3. La den hvile minimum 1/2 time på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose. Når deigen har hevet til dobbel størrelse kan du begynne utbakingen. 

4. Kjevle ut et rektangel og smør på sukker og smør. Strø på kanel. Rull sammen og del opp i ca. 20 stk skillingsboller. Sett på en bakeplate kledd med bakepapir. 

5. Klem med fingertuppene, slik at du får et stort hull i midten. Legg i godt med vaniljekrem. 

6. La solskinnsbollene heve enda en gang (ca. ½ time). Stek på 220 grader 5-7 minutter.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
3 Kommentarer
  • Hanna
    Svar
    Skrevet på16:44, 11. juni 2014

    Hei!
    Kan disse bakes glutenfrie også? Har du gode oppskrifter på glutenfri bakst eller kaker?

  • Skrevet på15:07, 23. juli 2014

    Umm de ser rigtig gode ud 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...