Saftig sitronkake med melisglasur laget av melis, sitronsaft, litt gul konditorfarge og vann. (Litt lenger ned på siden ser du hvordan jeg lager mønsteret.) For å få en helt jevn overflate har jeg lagt kaka opp ned.
|
Hva gjør man en en junidag når regnet høljer ned? Lager en solskinnskake med frisk smak av sitron! Denne varianten av formkake passer fint å ha med på piknik eller på tur. Holder seg saftig og god lenge.
Solskinnskake 3 egg 2 1/2 dl sukker 140 g smeltet smør/ margarin 3 dl hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker Skallet av 1 sitron Saften av 1/2 sitron
Benytt helst romtempererte egg, tilsett sukker og pisk en tykk og lys eggedosis. Rør inn smeltet smør (du kan også bruke flytende). Rasp av sitronskallet og klem i saften av en halv sitron. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd.
Stekes i en rund 22-24 cm kakeform på 180 grader i 45 minutter – 1 time. Legg gjerne litt bakepapir eller folie over kaka mot slutten av steketiden dersom den blir mørk. (Stikk en bakepinne i midten av kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Dersom det ikke henger deig igjen på pinnen er den ferdig.)
|
Visp tykk eggedosis av sukker og egg.
|
Bruk et rivjern og rasp av kun det ytterste av sitronskallet.
|
Lag melisglasur av saften av en halv sitron, (evt. litt vann) og litt gul konditorfarge. Stryk den utover den avkjølte kaka.
|
Smelt litt sjokolade og ha i et kremmerhus. Sprøyt ut et spiralmønster.
|
Bruk en tynn pinne (gjerne grillpinne) og dra gjennom spiralen for å lage mønster.
|
Be the first to write a review
Bake glad
Yummy, kaken ser veldig god ut. Lurer på hvor mye melis du har over kaken?
Konditor-Elin
Oi, jeg målte ikke akkurat hvor mye melis jeg brukte, men tror 250-300 gram melis burde holde!
Vivi Ann Eide
kan den fryses med glasur?
Konditor-Elin
Hei Vivi Ann – ja, den kan fryses med glasur, men den vil falle lettere av etter opptining.
Anne nes
Tenker å bake denne kaka no Men eg likar aldri når smørmengda er oppgjeve i dl. Betre med gram.🙂
Konditor-Elin
Anne – jeg er helt enig. Dette er en oppskrift fra en gammel bok – jeg endrer!
Birthe Mortensen
Hei hvor i ovnen
Midt i eller nederst ??????
Birthe mortensen
Elin Krem.no
Midt i
Solveig Norvik
Bakte denne kaken idag da jeg er veldig glad i sitronkaker.Fulgte oppskriften,stekte den i 45 min.Men den ble kjempetørr,så ble litt skuffet.
Elin Krem.no
Det var jo synd. Hvilken størrelse hadde du på formen? Ingen ovner er like, så kan hende din steker kaka raskere enn oppgitt. Bruk alltid bakepinne for å finne ut når den er ferdig.