Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Sitronformkake

Make formkake great again!
Det skrev en av mine følgere etter at jeg hadde bakt marmorkake på Instagram stories i går. Du må gjerne kalle det gæmliskake, at det er lite trendy og håpløst usexy – jeg driter vel i det! Kaka er nemlig en saftig og smakfull stayer som danker ut de fleste etterlignere. Formkake er saftig, holdbart og kan varieres i det uendelige. Jeg bruker den til marmorkake, sjokoladekake, eplekake, fruktkake, muffins eller den mer vanlige sitronkaka. Det som er så fint med formkake, er at oppskriften er verdens enkleste. Du behøver kun tenke på ett tall. Tilsett favorittsmak og litt bakepulver, så har du starten på din nye favorittkake.


I boka mi Alle kan bake har jeg viet formkake et helt kapittel, til glede og inspirasjon for alle som vil lære mer (boka trykkes nå i nytt opplag)

Sitronformkake (20-22 cm form)
175 g sukker
175 g smør/ margarin
175 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
Revet skall av en sitron
Saften av en halv sitron


Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn væsken til slutt.
5.     Settes midt i oven på over/undervarme 180 grader ca. 40 minutter til 1 time. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Henger det deig igjen på pinnen må kaken stekes videre (sett gjerne ovnen over på varmluft siste 10 minutter).
6. Rør sammen melis, gul konditorfarge og vann (og litt sitronsaft om ønskelig). Stryk glasuren på den avkjølte kaken og strø på kakestrøssel.

Sitronformkaken kan fryses og holder seg saftig og god i flere dager oppbevart i romtemperatur.

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Tonemor
    Svar
    Skrevet på13:59, 11. mars 2023

    Hei!
    Hvor kan gul konditorfarge kjøpes? Får ikke tak i…

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...