Sitronformkake

Sitronformkake

Make formkake great again!
Det skrev en av mine følgere etter at jeg hadde bakt marmorkake på Instagram stories i går. Du må gjerne kalle det gæmliskake, at det er lite trendy og håpløst usexy – jeg driter vel i det! Kaka er nemlig en saftig og smakfull stayer som danker ut de fleste etterlignere. Formkake er saftig, holdbart og kan varieres i det uendelige. Jeg bruker den til marmorkake, sjokoladekake, eplekake, fruktkake, muffins eller den mer vanlige sitronkaka. Det som er så fint med formkake, er at oppskriften er verdens enkleste. Du behøver kun tenke på ett tall. Tilsett favorittsmak og litt bakepulver, så har du starten på din nye favorittkake.


I boka mi Alle kan bake har jeg viet formkake et helt kapittel, til glede og inspirasjon for alle som vil lære mer (boka trykkes nå i nytt opplag)

Sitronformkake (20 cm form)
175 g sukker
175 g smør/ margarin
175 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
Revet skall av en sitron
Saften av en halv sitron


Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn væsken til slutt.
5.     Settes midt i oven på over/undervarme 180 grader ca. 50 minutter til 1 time. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Henger det deig igjen på pinnen må kaken stekes videre (sett gjerne ovnen over på varmluft siste 10 minutter).
6. Rør sammen melis, gul konditorfarge og vann (og litt sitronsaft om ønskelig). Stryk glasuren på den avkjølte kaken og strø på kakestrøssel.

Sitronformkaken kan fryses og holder seg saftig og god i flere dager oppbevart i romtemperatur.

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website