Din handlekurv er nå tom!
NY bok!
Jeg har gitt ut ny bok! Den heter Kakene vi elsker og er fylt med favorittene fra det norske kakebordet.
Du kan kjøpe den her
Dette er min fjerde bok (ok, femte hvis du tar med kokebok til Kardemomme by) og den kom til da jeg ble spurt av forlaget Cappelen Damm om å lage en bok med alle de norske klassikerne. Som tenkt, så gjort! I tillegg til klassikerne har jeg også tatt med noen nye favoritter, som for eksempel red velvet og snickerspavlova.
Og veit du hva? Boka gikk rett til topps på ARK sin bestelgerliste. Første uke i salg gikk den inn på andreplass på bestselgerlista for alle landets bokhandlere.
Kakene vi elsker er en bok med 62 velprøvde oppskrifter. Mange finner du på bloggen, men det er også en hel del nye kaker som ikke finnes på bloggen. Her ser du innholdsfortegnelsen:
INNHOLD
Forord 9
Litt om råvarer 10
Bakeutstyr 14
Litt om steking 14
Kakevalg 16
Oppbevaring og holdbarhet 17
Bursdagsplanlegging 19
Kakepynt 20
Sjokoladekaker
Brownie 22
Stingkake med Elin-vri 24
Sjokoladekake med
bamsemums
som har pynta seg 26
Firkløverkake 28
Kladdkake med karamellsaus 30
Moussekake 32
Sjokoladekake med fyldig sjokoladekrem 35
Ostekaker
Klassisk ostekake med gelé 36
Bakt ostekake med bær 38
Tropisk ostekake 41
Oreo-ostekake 43
Frisk ostekake med
crème fraîche og bringebær 44
Osteiskake med bær 47
Gulrotkaker
Gulrotkake i springform 48
Gulrotkakemuffins med blåbær 51
Formkaker
Formkake med sitron og valmuefrø 66
Tropisk aroma 69
Marmorkake 71
Bananbrød med sjokolade 72
Enkle muffins 74
Rullekake med banan og sjokolade 76
Red velvet 79
Eplekake 80
Suksessterter
Suksessterte 110
Elins gule bomber 112
Suksessterte med karamellglasur 114
Verdens beste
Verdens beste / Kvæfjordkake 116
Verdens beste med sitronkrem 119
Verdens beste med sjokolade 121
Godt og blandet
Vannbakkels 122
Snickerskake 124
Daimiskake 126
Fyrstekake 129
Napoleonskake 130
Retrokake 132
Heges spesial 135
Sitronpai 137
Marengskake med mousselinekrem 138
Kokosbollekake 140
Kransekakestenger 142
Sarah Bernhardt 145
Mandel-cookies 146
Budapestrull 148
Bløtkaker
Marsipankake 98
Lukket valnøtt 101
Krokankake 103
Gelékake 104
Liten bløtkake med krem og bær 106
Tiramisubløtkake 109
Pavlova
Pavlovatips 82
Spørsmål og svar om pavlova 84
Klassisk perfekt pavlova 86
Marengsbunn med lemon curd 88
Marengskrans 91
Marengsbunn med sjokoladekrem og bær 92
Mini-pavlova 94
Snickerspavlova 97
Boka ble til i løpet av vinterhalvåret, noe som skapte litt utfordringer. Jeg tar nemlig alle bilder i dagslys. Joda, jeg kjøpte inn lamper, men fant ut at jeg skulle holde meg til det jeg kan best, haha!
I tillegg til tradisjonelle kaker som vannbakkels, fyrstekake og eplekake finner du favoritter som gulrotkake og brownies.
Som du kanskje har lagt merke til har vi puttet en pavlova på coveret. Det er ikke helt tilfeldig, for pavlova har blitt hele norges festkake. Særlig til syttende mai.
Jeg er ingen dreven pavlova-baker, derfor har jeg viet kaka et helt eget kapittel hvor jeg går i dybden. For det gikk nemlig ikke sørlig bra da jeg skulle lage dette coverbildet. Det endte med katastrofe – en bunn som hadde klappet sammen, som fløt i sukker og var helt ubrukelig. Det viste seg at jeg ikke var alene om å oppleve at pavlova-bunnen ofte enten blir tipp-topp eller helt katastrofe.
I pavlova-kapittelet forklarer jeg hva som gikk galt og hvorfor. Jeg forklarer forskjellen på en marengsbunn og en pavlovabunn og forteller deg hva du skal gjøre for å lykkes.
Legg gjerne igjen en kommentar og si hva du syntes!
Linn Hoskelsen
Stas med egen bok. Vel unt! Du har dyktige konditorkunnskaper med fine beskrivelser og bilder. Lite jålerier, kun ærlig bakst. Sånt liker vi. Jeg får ønske meg boka til bursdagen min.
Siv Kristin sandaker
Jeg. har fått boka de Elin og har blad igjennom mange fine oppskrifter jeg gleder meg til å bake en av dem
Anja Robertsen
Kan den kjøpes i Bokhandel?
Elin Krem.no
Ja!
Anne Marie Lileng
Hei, akkurat kjøpt boka og gledar meg til å prøve mange oppskrifter!
Eg har akkurat kokt vaniljekremen til pavlova, men den skilte seg og alt fettet ligg nå og flyt. Kva gjorde eg feil?
Bruka upasteurisert og uhomogenisera mjølk. Har det noko å seie?
Elin Krem.no
Det skjer stadig og kommer av at du ikke har rørt raskt nok. Kjør den sammen med en stavmikser. Håper det gikk bra!
Jorunn Annie Pedersen
Kjæmpeflott bok🎂🌺
Jorunn Annie Pedersen
Kjæmpeflott bok☕️🎂🌺
Elin Krem.no
Tusen takk!