Din handlekurv er nå tom!
Bryllupskake i tre etasjer til Catrin og Steinar
Catrin + Steinar = sant
Joda, jeg har kanskje laget over hundre bryllupskaker i mitt liv, men når det er så lenge siden sist får man jo litt nåja. Men da Catrin ymtet frempå om bryllupskake, var jeg ikke i tvil. Den ville jeg lage!
Jeg ble kjent med bruden på Romerike folkehøgskole for tjue år siden. Det er med andre ord leeeenge siden jeg lovet henne denne kaken.
Men over til kakevidunderet. Her følger bilder av de tre etasjene hver for seg.
Forberedelser – kandisering av blomster, kakebaking og kuletrilling
Slik gjør du:
Pisk en eggehvite lett sammen med en gaffel. Påfør eggehvite med pensel eller fingre (både foran og bak) på blomsten. Dryss på FINT sukker. Ikke vanlig farin, men ekstra fint farin (kjøpes på butikken, eller kjør sukkeret du har i en foodprocessor). Dryss av sukker og la tørke en ukes tid.
Angående rosene: Jeg prøvde, men fikk ikke tak i økologiske roser. Disse er trolig fulle av gift. (Bruden er informert og har fått beskjed om at rosepynten IKKE skal spises). Allikevel valgte jeg å bruke roser, fordi det er så vakkert. Så håper jeg ikke folk falt for fristelsen å knaske dem i seg. Penslet eggehvite kun ytterst på bladene og helte på med sukker som jeg helte ut igjen. Så hang jeg de opp i en snor med klype for å tørke. Der hang de i 5-6 dager.
Fiolene er plukket i mammas hage – helt safe å spise.
|
|
Den største er en dobbel oppskrift suksessterte laget med tre bunner. På toppen og på sidene har jeg smurt på litt smeltet sjokolade.
Mellomste: Laget med samme oppskrift som langpanne sjokoladekake. Ganachen er lagt i fire lag med litt bringebærsyltetøy på to av lagene.
Topp: Formkake – samme oppskrift som eplekake i langpanne. Hvit sjokoladeganache med lime.
Disse tørker på en halv dag.
1 eggehvite
180-240 g siktet melis
3-4 ts sitronsaft
Sikt melis og rør godt sammen til det har en hvit farge. Jeg bruker den ene vispen i håndmikseren for å få best konsistens. Oppbevares under en våt klut (da vil den ikke tørke for deg).
|
|
Det viktigste er at brudeparet har fått en helt spesiell kake på sin helt spesielle dag.
Kjære Catrin og Steinar. Må lykken gro som graset bak do!
Inger Anne
Flott kake, all grunn til være fornøyd med den 🙂
Konditor-Elin
Takk! Joda, jeg er jo det Inger Anne, men er det ikke rart – helt fornøyd blir man aldri 🙂
Elenita Vik-Strandli
Hei.
Hvor mye koster med to etasjen bryllupskake?
Mvh Elenita
Elin Krem.no
Jeg baker dessverre ikke kaker på bestilling.
Bente
Så flott kake 🙂 og mange fine tips.Tusen takk.
Konditor-Elin
Takk Bente, alltid stas å få hyggelig kommentar 😉
Bergthar
Dette ble en lekker bryllupskake, all ære til deg 💐
Du er en flott representant for yrket ditt og det er spennende å følge deg og alt du gjør!
Konditor-Elin
Og jeg er glad jeg har en trofast følger som deg Bergthar! Takk for vakre ord 🙂
Evi Anita
Fantastisk flott kake😍Så «ren & pen»! Du inspirerer virkelig med dine kunstverk😊Tusen takk
Konditor-Elin
Værsågod. Og takk for inspirerende ord!
Kristine
Denne var fantastisk flott! Nydelig dekor. Det er utrolig vakkert med naturlige blomster som kakepynt.
Konditor-Elin
Takk – det varmer med en sånn kommentarer Kristine 🙂
Rita
For en skjønn kake! Hvis den smaker like godt som den ser ut, så må den være himmelsk !
Konditor-Elin
Himmelsk vet jeg ikke, men jeg håper den blir husket av brudeparet 🙂
Maryann
Hvilken flott kake! Du er kjempedyktig. Så moro å følge deg. 🙂
Konditor-Elin
Takk Maryann!
Maja
Det er virkelig en nydelig kake! Men jeg leste/så på tv/fikk med meg et eller annet sted at pynten på slike kaker skulle signalisere noe om innholdet? Så hvis det var sjokoladekake så skulle noe av pynten være sjokolade feks.
Gøy utrykk, må lykken gro som gresset bak do – den var ny for meg! 😀
Konditor-Elin
At pynten skal signalisere innhold på en bryllupskake? Joda, kanskje det. Det er jo derfor man putter valnøtter på ei valnøttkake. Men den regelen følger jeg sjelden når det gjelder bryllupskake kjenner jeg.
Maja
Ja kanske det var på kaker generelt. Var ikke ment som kritikk, men som en undring fra min side. 🙂 Jeg har helt sikkert ikke fått med meg helt vad det gjaldt.
Konditor-Elin
Undringen din er fin Maja! Mer av sånt. Jeg tar det slett ikke som kritikk. Det får meg til å tenke over hvorfor jeg gjør ting sånn eller sånn 🙂
Mona-Lill
Hvis det er nøtter i en kake, er det fint om nøtter inngår i pynten – det er leit (kanskje til og med farlig) for allergikere å uvitende få i seg det..
Konditor-Elin
Godt poeng Mona-Lill!
Siv
Nydelig!!!
Beate
Jeg skal selv lage en bryllupskake til helgen med friske blomster som pynt. stikker du de bare inn i kaken? Eller hvordan fester du blomstene på kaka?
Konditor-Elin
Hei Beate! Er stilken fast kan den stikkes i kaka (men sjekk en ekstra gang at det ikke er en giftig stilk du bruker – eller surr den inn med plast for sikkerhets skydl). Er det blomster med myk stilk legger jeg dem bare på uten å feste. Tørkede blomster kan festes med eggehviteglasur.
Eirin Hansen
Hei!
Har du noe tips ift å bruke friske roser som pynt på brylluppskaken? Kan man pynte med de dagen før, eller vil de være slappe og visne når kaken skal serveres dagen etter? På forhånd takk for svar 😊
Elin Krem.no
Du kan fint pynte med roser dagen før. Se hva jeg gjorde her: https://krem.no/hjem/glutenfri-bryllupskake-til-stina-og-fredrik/
Jeanette
Hei! Nydelig bryllupskake med nydelige blomsterpynter! Jeg lurer på om du «stakk» rose med stilker inni kaken eller limte du det med spiselig lim eller royal icing? Jeg skal kanskje lage bryllupskaker med 3 etasjer, og bruden ønsker stablet kaken. Det er jo en stor utfordring, og fordi brudepar skal ha fest i Tønsberg, og jeg bor i Asker. Gjør kakene ferdig og stable dem eller ta med alt til selskapslokalet? Det vil være folk på kjøkkenet og gjør forberedelser. Jeg er ikke begeistret for å ha folk rundt meg og jeg blir stresset. Dessuten vet ikke jeg om det er stort og romslig kjøkken! Har du noe tips eller råd? Hilsen Jeanette
Konditor-Elin
Hei Jeanette! Rosene var kandisert og hengt til å tørke i over en uke, derfor gikk det ikke å stikke i stilken. De er festet med eggehviteglasur (royal icing). Stablekake, ja…jeg skal lage en selv i sommer og har akkurat bestilt et nytt stativ. Tar ingen sjanser med å stable kakene på hverandre – det går veldig fort galt. Stablekaker kan gå fint om du lager dem massive og stabler dem oppå hverandre, men hvem vil vel ha tre etasjer med kompakt formkake, eller fruktkake? Poenget er at du må ha noe som støtter hver etasje så det ikke blir skjevt. Da kan det skli og velte. Noen stikker tykke sugerør i kakene for å holde dem på plass, men jeg tror ikke det er nok heller…Alt avhenger av hva slags fyll kakene skal ha (hvor tunge de blir). Har du stativ kan kakene stables på hverandre og gjøres ferdig hjemme. Hvis ikke tror jeg du må stable kaker på det travle kjøkkenet. Ønsker deg lykke til!
Jeanette
Hei og tusen takk for svar, og forklaring 🙂 Jeg har vært på Cacas butikken for en stund siden og fortalte om hva jeg kanskje skulle lage osv. De anbefalte å bruke trepinner som jeg kan stikke inni kakene, og vil stå stødig, men de sa også det samme som du sa – ta med kakene og stable kaker på kjøkkenet hvor bryllupsfest skal være. Mitt problem er mye folk rundt meg! Du vet hvordan det er å bruke tid på å pynte kakene og sånt 🙂 Bruden ønsker bringebær og lime så jeg tenkte å lage bringebær mousse og limekrem eller limemousse avhengig av kakebunn – sukkerbrødbunn, sjokoladekakebunn og mandel-eller nøttebunn. Ekstra hvit marsipan som overtrekk, friske roser, og kanskje små søte blomster laget av fondant. Blir dette tungt? Jeg er egentlig enig med deg i at stablet kakene er en stor utfordring, men det er brudens drøm 🙂 Igjen tusen takk for svar 🙂 Hilsen Jeanette
Anette Skogvik
Hei 🙂 For en nydelig bryllupskake og takk for tips om hvordan du kandiserte rosene, vil nemlig ha det på min bryllupskake til høsten 🙂 Lurte også på hvor du har kjøpt stativet? Hilsen Anette 🙂
Konditor-Elin
Hei Anette. Det har jeg kjøpt gjennom et bakeri. Litt avhengig av hvor du befinner deg, men både cacas og culina selger stativer. Lykke til!