Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Blåbærpai

Liten, lun pai – fylt med bær fra fryseren

Disse kan du gjerne lage opp i hopetall og fryse. Stek av og spis! Passer ypperlig som dessert både til hverdag og til fest.

Etter denne fantastiske sommeren er fryseren full av godsaker sanket mens dagene ennå var lyse til langt på kveld. Hadde en liten rest med mørdeig i kjøleskapet, og da gikk det veldig fort å lage disse søte små paiene.  Mens de sto i ovnen ringte en journalist som gjerne ville komme innom, og det var jo som bestilt. Romerikes Blad har en ny mat-portal hvor mine blogginnlegg blir vist, og i den forbindelse skal jeg bli presentert i avisen. Veldig hyggelig!
Lag en mørdeig og la den hvile minimum en time før du bruker den. Kjevle ut deigen ca. 1/2 mm tykk og klem godt ut i formene (10 cm). Prikk med en gaffel før du fyller godt opp med frosne bær. Strø på en til to ss sukker blandet med to teskjeer vaniljesukker. Kjevle ut mørdeigen igjen, rull den over formene og klem godt rundt på kantene. Stikk et lite hull i toppen. Stek på 180 grader i 25-30 minutter. (Mine rant over i ovnen, så legg gjerne litt folie i bunnen av ovnen). Serveres lun med pisket krem, is eller vaniljesaus

Be the first to write a review
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...