Blåbærpai

Blåbærpai

Liten, lun pai – fylt med bær fra fryseren

Disse kan du gjerne lage opp i hopetall og fryse. Stek av og spis! Passer ypperlig som dessert både til hverdag og til fest.

Etter denne fantastiske sommeren er fryseren full av godsaker sanket mens dagene ennå var lyse til langt på kveld. Hadde en liten rest med mørdeig i kjøleskapet, og da gikk det veldig fort å lage disse søte små paiene.  Mens de sto i ovnen ringte en journalist som gjerne ville komme innom, og det var jo som bestilt. Romerikes Blad har en ny mat-portal hvor mine blogginnlegg blir vist, og i den forbindelse skal jeg bli presentert i avisen. Veldig hyggelig!
Lag en mørdeig og la den hvile minimum en time før du bruker den. Kjevle ut deigen ca. 1/2 mm tykk og klem godt ut i formene (10 cm). Prikk med en gaffel før du fyller godt opp med frosne bær. Strø på en til to ss sukker blandet med to teskjeer vaniljesukker. Kjevle ut mørdeigen igjen, rull den over formene og klem godt rundt på kantene. Stikk et lite hull i toppen. Stek på 180 grader i 25-30 minutter. (Mine rant over i ovnen, så legg gjerne litt folie i bunnen av ovnen). Serveres lun med pisket krem, is eller vaniljesaus

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits