Dessertkake med krem og bringebær
Sjokolade-dessertkake som godt kunne stekt litt mindre for å få en enda bløtere konsistens . Den bløte kjernen i midten smaker nesten som konfekt, og passer perfekt med for eksempel en bringebærsaus til.
Fransk sjokoladekake er en personlig favoritt, og jeg lager den ofte. Har laget denne en gang tidligere på krem.no, dengang med spiselige høstløv. Oppskriften på kaka finner du altså
her.
Nå vil jeg kun vise deg hvordan jeg har pyntet kaka. Har benyttet ca. 2 dl pisket kremfløte, bringebær, raspet sjokolade og litt hakkede pistasjnøtter. Som vanlig pynter jeg litt impulsivt, og av og til – etter at jeg er ferdig – skulle jeg ønske jeg hadde gjort ting litt annerledes. Uansett -kaka duger til familieselskapet i morgen, men neste gang pynter jeg sikkert denne kaka på en annen måte. Det er jo det som er så spennende 🙂 Kan jo ikke gjøre alt likt hver gang!
Stryk et tynt lag med krem på toppen av sjokoladekaka.
Til slutt raspet jeg litt sjokolade over og drysset på litt hakket pistasjnøtter.
|
Plasser bringebær og evt. dryss med litt melis på toppen. Fyll en sprøytepose med krem og bruk en stjernetyll for å lage mønster på kremen.
|
Anne Hilde
Så lekkert det var med grønne pistasjnøtter, såg så jummy ut!
Konditor-Elin
Takk Anne Hilde! Følte jeg trengte litt kontraster til det brune, hvite og røde. Knall grønne pistasjnøtter er kjempegodt, og ga også en ekstra fargerik tøtsj på denne kaka 🙂
Ramona
Hvor er oppskriften på kaken?
Konditor-Elin
Hei Ramona. Det ligger en link i teksten – du finner den her:
http://www.krem.no/1/post/2012/10/fransk-sjokoladekake-med-hstlv-til-spise-opp.html
Liv-Kari Chinga
Hei!
Kan denne kaken fryses ned?
L-K
Uten krem selvsagt.
Konditor-Elin
Ja, Liv-Kari – kan fint fryses uten krem!